60
Genç İMECE Önderi Caner Güven İzmir Kemalpaşa’dan Bildiriyor

Sevgili Arkadaşlar,
 
Hepinize iyi akşamlar. Dünden sonra umarım tatlı yorgunluğunuzu üzerinizden atmışsınızdır. Öyle yoğun, dolu dolu birgün geçirdik ki nereden başlayacağımı bilemiyorum... Kısaca projenin bugüne nasıl geldiğini anlatmak isterim.
 
Prof. Dr. Tahir Özgü' den aldığım bir telefonla Şebnem Hoca' ya ulaşmış ve “Toplum Hizmetleri” dersinize konuk olmuştum. Kısa bir plan ve gönüllü öğrenci listesinin çıkarılması ile de ilk çalışmamız başlamış oldu.
 
Kemalpaşa Yukarı Kızılca İ.Ö.O' nu seçme nedenlerimiz arasında ilk olarak ulaşım kolaylığını düşünmüştük fakat köye gidip okulu görünce imecemizin tam yerine ulaşacağına kanaat getirdik. Okul 6 yıldır kullanılmıyordu ve eğer tümüyle çalışmalarımız tamamlanırsa büyük bir iş başarmış olacaktık.
 

Köy okuluna ilk ziyaretimizi Şeniz, Burcu, Özgür D. ve Özgür Ö. ile yapmıştık. O gün proje okulunu gezmiş, ihtiyaç listesi çıkartmıştık. Ardından 31 aralık günü Handan ve Tuba ile birlikte yeniden köye gidip okulun ihtiyacı olan temizlik malzemelerini belediyeden temin etmiş, yenilenecek olan, monte etme aşamasına gelmiş kapı ve pencere demirliklerinin son durumunu görmüştük.
 
Veeee Pazar günü!
 
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi önünden toplam 38 gönüllü ile sabah 08:15' te yola çıktık. Saat 09:00' da okul müdür yardımcısı Turgut Hoca ve müdürü Mehmet Hocamız bizi okulda karşıladı. Biz, gönüllüler okula varır varmaz; işe koyulduk.
 
Neler mi yapıldı?
 
Okulun içindeki tüm eskimiş sıra ve sandalyeler dışarı çıkarılıp zımpara ve verniklendi.
Okulun önemli bölgelerine demirlik parmaklıklar elbirliğiyle monte edildi. Tüm sınıflara sınıf tahtaları, Atatürk resmi, İstiklal marşı, Gençliğe Hitabe ve Türkiye siyasi haritaları monte edildi. Okulun çevresine yanımızda getirmiş olduğumuz fidanlar dikildi. Tüm gönüllüler ve köyden halk desteği ile okulun iç temizliği baştan sona yapıldı. Tuvaletlere sifon ve musluklar takıldı, detaylı temizliği tamamlandı.Odunluk temizlendi ve yeniden kırılan odunlar düzenli olarak elbirliğiyle yerleştirildi. Okulun bahçe düzenlemesi yapıldı. Otlar biçilip, tırmıklandı. Okulun kırılan yağmur boruları yenilendi. Son olarak verniklenen sıralar öğrencilerin oturacağı düzen şekliyle yerleştirildi.
  
Biz bu işleri yaparken; köyün hanımları sürekli çaylar, kekler, ev salçaları, köy zeytini, köy ekmeği,... getirerek bizi sürekli zinde tuttular. Yanımızdan hiç ayrılmadılar ve tabi ki köy okulunun öğrencileri de bizlerle birlikteydi. Onlarla birlikte futbol maçı yaptık, oyunlar oynadık. Ufak hediyelerimizi ikram ettik. Hepsi çok mutlulardı. Tabi bizler de.
 
Köyden ayrılırken okulda ki, sınıflarda ki değişim inanılmaz bir haz, mutluluk vericiydi. İlk gittiğimiz gün sanki karşımızda bir harabe duruyordu ama ya dönerken ki ışıltıyla bize el sallayan okul tüm öğrencileri bekliyorum diyordu sanki... İkinci dönem okulumuzun açılışına herkesi bekliyoruz.
 
Saat 16:00 civarı: Herkesle vedalaşıp, köyden çok mutlu bir halde tatlı yorgunluklarımızı omuz omuza alıp İzmir' e doğru ayrıldık.
 
Projemizin son kısmı ise önümüzde ki hafta tamamlanacak. İletişim fakültesi öğrencileri yine Yukarı Kızılca İ.Ö.O öğrencileri için bir sinema gösteriminde birlikte olacaklar.
 
Ben öncelikle projemize başlama fırsatı veren Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı' na, bağışçımız Sn. Nesligül Aksoy' a, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi gönüllü öğrencilerine ve ders öğretmenleri Yard. Doç. Şebnem Soygüder Hoca'ya, Prof. Dr. Levent Kırılmaz' a, köy halkına, köy öğretmenlerine, öğrencilerine, okul hademesi Mustafa ağabeye,... sonsuz teşekkür ediyorum.
 
Sevgi ve saygılarımla.

Caner Güven.

Tüm Bültenler