Tarih: 21.11.2011

AğrıTaşlıçay Geçitveren İÖO.

Merhaba TOVAK, merhaba Andre DİMİTRİADİS bey,

Öncelikle böylesine hayırlı ve güzel işlere imza attığınız için size Geçitveren İlköğretim Okulu adına sonsuz saygılarımızı sevgilerimizi sunuyoruz. Yardımlarınız ve destekleriniz sayesinde bir zamanlar üzülerek söylüyorum ama deyim yerinde ise harabe gibi denilen yerler bugün pırıl pırıl bir eğitim yuvası olmuştur. Hala devam eden destekleriniz sayesinde ise okulumuzun diğer hizmet gereken yerleri güzelleşmeye bugün bile devam etmektedir.

Okulumuzun tuvaletleri gerçekten çok kötü durumdaydı. İnanın bazen kontrol amaçlı girdiğimizde bile bir dakika durulacak gibi değildi. Fakat şu an tuvaletlerimiz komple elden geçmiş hepsinde yeni  fayans ve seramikler döşenmiş, hepsine su şebekesi çekilmiş, lavaboları yenilenmiş, sabunlarımız, temizlik malzemelerimiz temin edilmiş durumda ve tuvaletlerimizi pırıl pırıl bir vaziyette kullanır hale getirmiş bulunmaktayız.

Okulumuzun gerek bina içi gerekse bina dış cephesi olsun boyası çok kötü vaziyetteydi. Ciddi anlamda bir tadilat gerektiriyordu. TOVAK İMECE projesi sayesinde okulumuzun önce dış cephesi daha sonra komple sınıfların hepsi, bunun yanında öğretmenler odası, çocuklarımızın yemekhane olarak kullandığı okulumuzun lojmanı komple elden geçmiş pırıl pırıl bir vaziyette eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir.

Yine destekleriniz sayesinde sınıfların günlük olarak temiz tutulabilmesi için gereken temizlik malzemeleri alınmış, çocuklarımızın eğitim öğretim ihtiyacı olan kırtasiye malzemeleri temin edilmiştir.

Anasınıfı için oyuncaklar alınmış, yine lavaboları, olsun tuvaletleri olsun tadilattan geçmiş yeni fayans ve seramikler döşenmiştir. Şimdi çocuklarımız o soğuklarda ellerini yıkamak için dışarı çıkıp köyün çeşmesini kullanmak zorunda kalmıyorlar. Köylülerimiz olsun okulumuz personeli olsun gerçekten sizlere duacıyız. Tabii ki çocuklarımızda…

Köylülerimizin yardımları ve fedakârlıkları, sizlerinde desteğiyle yaptıklarımızın bir kısmını ben Ünal Erdem KÖK (Geçitveren İlköğretim Okulu Müd. Yard) olarak Müdürüm Mehmet YILDIZ ve değerli öğretmen arkadaşlarım adına yazarak sevincimizi sizlerle paylaşmak istedim.

Köy halkımız, öğrencilerimiz ve biz, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK)’a İMECE Projesini uyguladığınız için, maddi desteklerinden dolayı da Andre DİMİTRİADİS beye ayrıca teşekkür ederiz.

Saygılarımızla…

Ünal Erdem KÖK

Geçitveren İlköğretim Okulu