Tarih: 19 02 2020

Aydın Söke Kisir İO-OO

Sevgili TOVAK Ailesi ve Değerli Bağışçı Kurumumuz TURKISH SOCIETY OF CANADA,

Çocuklarımızın süper kahramanları olan sizler daha önce başka köy okullarında olduğu gibi yine yardımımıza koştunuz. Okulumuzu güzelleştirme çabasında bizimle beraber yürüdünüz. Birbirimizi tanımasak da iyilik yolunda hep birlikte yol aldık. Kısaca İMECE ruhunu bir kez daha dolu dolu yaşadık.

Okulumuzun, eğitim yuvamızın bütün pencereleri demirden yapılma ve çürümüş haldeydi. Okulumuzun boyası kötü durumda bazı yerlerde pencerelerden sızan sular nedeniyle dökülmüş haldeydi. Lavabolarımız çok iyi halde değildi… Bu konuda neler yapabiliriz diye düşünürken bir öğretmenimiz sayesinde sizlere ulaştık. Bir telefon yetti. Ve İMECE ruhu bu kez Aydın Söke Kisir İlkokulu’na uğradı. TOVAK, TURKISH SOCIETY OF CANADA, öğretmenlerimiz, köylülerimiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile el ele verdik. Böylece İMECE ruhunun tarifi olan projemizi başlattık. Önce okulumuzun temel eksikliklerini belirlemek üzere öğretmenlerimiz ve çevremizdeki vatandaşlarımızla bir araya geldik. Neler yapabileceğimizi konuştuk. Köylülerimizin iş gücü desteğini de alarak çalışmalara başladık. Çalıştıkça okulumuzun çehresi değişti. Yardımlaşmanın sonucunda pencerelerimizi artık daha sıcak bir sınıf ortamı sağlayacak şekilde değiştirdik.

Almanya’dan çalışmalarımızı duyan hemşerimiz İMECE’ye katkı sunarak okulumuzun lavabolarını yaptırdı. İşte İMECE’nin amacı tam da buydu. Velilerimiz ve öğretmenlerimizle okulumuzu boyadık. Bazı velilerimiz iş bitiminde okulumuzu yıkamamız konusunda bize yardımcı oldular. Duvarlarımızı panolarımızla süsledik. Böylece hep beraber çalışmanın ve başarmanın mutluluğunu yakalamış olduk.

Bize bu yolda ilerlememizi sağlayan, bizi bir araya getiren, okulumuzu daha sıcak ve daha büyük bir aile yuvasına dönüştürmemize yardımcı olan siz Değerli TOVAK ailesine ve değerli bağışçı kurumumuz TURKISH SOCIETY OF CANADA’ya Ülkemiz ve çocuklarımız adına sonsuz teşekkür ederiz.

Saygılarımla,

Kadir ERMAN
Aydın Söke Kisir İO-OO Müd.