Tarih: 28.11.2019

Antalya Alanya Alara Şevket Demirel İO-OO

Merhaba TOVAK Ailesi;
 
Öncelikle bizi de bu ailenin bir parçası ettiğiniz için sizlere sonsuz teşekkür ederim. Okulumuz Alanya ilçesine yaklaşık 40 km uzakta, Alara mahallesi içinde yer almaktadır. Hem ilkokul hem de ortaokulun bulunduğu hizmet binamızda öğrencilerimize güzel bir gelecek hazırlamak, onların vatanına, milletine faydalı birer birey olarak yetişmesi için ekip olarak büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Elbette bu uzun ve zorlu yolda bazen ayağımızın takıldığı, tökezlediğimiz zamanlar oluyor. Böyle zamanlarda da insan elinden tutacak birilerini arıyor elbet.
 
Biliyoruz ki evlatlarımızın iyi birer birey olması sadece bizim çabalarımız ile olacak bir şey değil. Toplumun tüm kesimlerinin bu taşın altına elini koyması gerekir. İşte böyle zorlu bir süreçte sizden gelen telefon bizi mutlu etti. Sizin gibi değerli bir ailenin yanımızda olduğunu bilmek bizim için onur vericidir. Açıkçası biraz temkinli yaklaşmıştım ilk telefonda. Ne yazık ki yardım edeceğini dile getirip iş yapmaya gelince, insanları bulamadığımız durumlarla karşılaştığımız için sözünüzün havada kalacağını düşündüm. Ama itiraf etmeliyim ki okulumuzun dış cephesinin boyanması konusunda kendimden daha istekli gördüm sizi. Sürekli arayıp bilgi vermeniz, süreç içindeki konularda yardımcı olmanız takdire şayandı.
 
Gelelim İMECE projenize; bu projeyi tek kelime ile anlatmamı isteseniz “harika” kelimesini seçerdim. Amacınız sadece para vermek ya da fiziki bir eksiği kapatmak değil. Toplumdaki diğer paydaşların da sürece dahil olmasını sağlamak ki aslında istediğimiz de tam olarak bu. Bu projeyi öğretmen ve velilerimize anlattığımızda samimi bir şekilde ellerinden gelen yardımı sağlayacaklarını söylediler. Bizler de sizin yönlendirmeleriniz ışığında okul idaresi, öğretmen, veli kolları sıvadık, okulumuzun dış cephesini boyadık. İtiraf edeyim ki çok da güzel oldu. Birlik olmak, yardımlaşmak, güçlüklerin üstesinden hep birlikte gelmek gibi erdemleri İMECE projeniz sayesinde tekrar hatırlamış olduk. İMECE kelimesi ne yazık ki biraz eski dönemlerde kalmış olsa da bu kelimeyi tekrar gün yüzüne çıkarıp, bizlere hatırlattığınız için sonsuz teşekkürler.
 
Bu projede sizlerin aracılığıyla bize destek veren Sayın Füsun ALKAN UZUNER Hanım’a öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyor, saygı ve selamlarımızı sunuyorum.
Yardıma ihtiyacı olan birçok kuruma ulaşabilmeniz ve toplumun her kesimine yardımlaşmanın, birlik olmanın önemini anlatabilmeniz dileğiyle.
.
İyi çalışmalar…
 
İbrahim AÇIK
Antalya Alanya Alara Şevket Demirel İO-OO Md.