Tarih: 12.04.2018

Diyarbakır Bismil Boyacı Köyü İO

Merhabalar TOVAK Ailesi ve Çok Değerli Eğitim Dostu Bağışçımız;

Okulumuz Diyarbakır ili Bismil İlçesine bağlı Boyacı Köyünde bulunmaktadır. Köyümüz İl merkezine 100 Km, İlçe merkezine 47 Km uzaklıktadır. Köyümüzün geçim kaynağı genelde hayvancılık ve tarıma dayalı olup, ulaşımda sıkıntı yaşanılan bir yerdir.  

Okulumuz 1965 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz 3 derslik 40 öğrenciyle eğitim öğretime devam etmektedir. Bir köy okulunda olması gerekenden çok daha fazlasını gerçekleştirmemizde maddi ve manevi olarak yanımızda olan TOVAK Ailesi ile çok değerli Ünal Bey’e ve eğitime gönülden destek veren değerli bağışçımıza ve herkese şahsım,  öğrenciler, öğretmenler, veliler ve köy halkı adına çok teşekkür ederim.

Öğretmenlerimiz, köy muhtarımızla ve köylülerimizle el ele vererek ulaşımın zor olduğu köye boya, çimento, kum, fayans malzemelerimizi getirdik. TOVAK’ın çok değerli bağışçısından aldığımız destekle, okulumuzun zeminini fayans yaparak kapladık ve okulumuzun  tavan, duvar boyasını yaptık. Ayrıca anasınıfımızın yıllardır boyanmayan duvarını ve tavanını da boyadık. Biz bunları tek başımıza yapamazdık. Ders bittikten sonra zamanlarını ve hafta sonlarını ayıran fedakâr öğretmenlerimiz,   köylülerimiz ve TOVAK ailesiyle yaptık. TOVAK bizim için umut ışığı oldu. Yaptığımız çalışmalarımızda her zaman yanımızda oldunuz. Öğrenciler eğitimlerine tavanı, duvar boyası dökülmüş çatlak,  betonu çürümüş sınıflarda değil; masmavi ve deniz gibi güzel olan ev konforunda temiz fayanslı sınıflarda eğitimlerine devam edecekler.

TOVAK ve onun değerli bağışçısının sayesinde çehresi ve içi değişen okulumuz öğrencileri artık geleceğe umutla bakacaklar. Bizlere maddi destek sağlayan, okulumuzu güzelleştirmemize yardımcı olan başta değerli bağışçımıza ve özellikle Ünal Bey’e, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’na ve çalışanlarına öğrenciler, öğretmenler, veliler ve köy halkı olarak eğitime gönül verenlere sonsuz teşekkür ve saygılarımı sunarım.

Erdal GÜZEL
Diyarbakır Bismil Boyacı Köyü İlkokulu
Okul Müdürü