Tarih: 04.12.2017

Artvin Arhavi Cumhuriyet İO

Saygıdeğer  TOVAK ve çok kıymetli destekçimiz Füsun Hanım,

Güzel ülkemizin Artvin ili Arhavi ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ve aynı mahallenin adını taşıyan küçük bir okuluz. Okulumuz yeni binası 2006 yılında açıldı. Son yıllarda Dünya genelinde yaşanan iklim rejim değişikliği maalesef bizleri de oldukça olumsuz etkiliyor. Okulumuz geçtiğimiz üç yılda değişik tarihlerde birkaç sel baskınına uğradı. 23 – 24 Eylül 2017 yaşadığımız son sel baskını değim yerindeyse üstüne tuz biber ekti. Okul olarak çok zor durumda kaldık. Tabi ki devletimiz yaralarımızı sardı ve sarmaya devam ediyor ancak çok amaçlı kullandığımız okul salonunu ve sahnemizi onarmaya henüz sıra gelmedi, gelemedi.

Bizler bu arada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Haftası ve öğretmenler günü gibi önemli değerli törenleri salonumuz ve sahnemiz olmadan kutlamak zorunda kaldık tam da bu esnada sizler girdiniz devreye. Muğla, Adana, Nevşehir, Kastamonu, Mardin, Diyarbakır, Artvin  (hatırlayabildiklerim) Türkiye’nin her yerinden pırıl pırıl yirmi genç Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden ve değerli Hocaları Yrd. Doç. Dr. Sibel AÇIŞLI  Hanım’la birlikte  Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında okulumuza geldiler. TOVAK’tan ve İMECE ile yaptıklarınızdan bahsettiler, sahnemizi onardılar, süslediler. Çok amaçlı kullandığımız salonu onarıp, boyadılar, merdiven alanlarını ve trabzanları boyadılar. Değerli bağışçımızın katkısının dışında ekstra gönderdiği destek ile salonumuz için 26 Adet sandalye aldılar. İnanılmaz eğlenceli saatler geçirdik. Bağış yapılan miktarın ne kadar olduğunun önemi yoktu ama yaptığımız iş ve ortaya çıkan duygular muhteşemdi. Çekilen resimler yapılan işin ne kadar değerli olduğunu ortaya koyuyor sanıyorum. O resimlere öğretmenlerimizle, çocuklarımızla duyduğumuz sevinç ne kadar yansıdı bilemem ama gönüllü gelerek İMECE çalışmasına katılan Üniversite öğrencilerimizin duyduğu sevinci, gururu ve başarı duygusunu görmenizi isterdim.

Sizlere çok çok teşekkür ediyoruz sadece salonumuzun ve sahnemizin onarımı için değil arka planda yaşattığınız empati dayanışma, işbirliği, başarı gibi güzel duygular ve bir şeyleri düzeltebileceğimize değiştirebileceğimize dair inancımızı güçlendirdiğiniz için. Çok sık kullandığım bir sözcük değil ama gerçekten iyi ki varsınız ve iyi ki bizleri buldunuz. 

Ülkemde böyle güzel insanların olduğunu tekrar hatırlattınız. Bu vesile ile okulumuza maddi destek sağlayan çok değerli bağışçımız Füsun Alkan UZUNER Hanım efendiye ve eğitim dostu İMECE’nin yürütücüsü TOVAK’a sonsuz teşekkürler ederim.
 

Sevgi ve Saygılarımla,

Aslıhan CAN
Artvin Arhavi Cumhuriyet İO Müd.