Tarih: 11.11.2015

Muğla Seydikemer Temel İO.

Değerli Bağışcımız ve TOVAK Ailesi ;

 Öncelikle okulumuza yaptığınız yardımlar ve köyümüzde canlandırdığınız İMECE geleneği için teşekkür etmek istiyoruz.

Bir şeyler yapabileceğimizi biliyorduk ancak sınırlı olanaklar ve maddi sorunlar adım atmamızı engelliyordu.Tam bu noktada desteğiniz ve birleştirici gücünüzle yanımızda olduğunuz için minnettarız.

 Burası 20 öğrencili , 3 derslikli küçük bir köy okulu.1962 yılında yapılan okul bir çok kez tadilat görmüş ancak okulun bazı bölümlerine yine bakım onarım yapmak gerekiyordu. Genel Sekreter Yardımcınız Ünal ATAMAN bey ‘in  bana ulaşmasıyla yerini umutsuzluğa bırakmaya başlayan heveslerimiz tekrar canlandı. Hemen neler yapacağımızı kararlaştırmak için velilerimizle toplantı yaparak görüşmeye başladık. Bize yapacağınız yardımla neler yapacağımızı kararlaştırdık. Geçen yıl ana sınıfı olarak kullanılan dersliğin ahşap olan kötü durumdaki  pencerelerini değiştirmekle işe başladık. Velilerimizin ilgi ve alakası çocuklarımızın gözlerindeki sevinç görülmeye değerdi. Eski ve çürümüş ahşap pencereler PVC pencerelerle değiştirilince aydınlık , ısı yalıtımlı sıcacık bir sınıfa kavuşmuş olduk.Yine velilerimizle okulumuzun çatısını onardık kırık kiremitleri değiştirdik, çatı oluklarını düzelttik ve çatı oluklarına borular taktık. Okulumuzun su tesisatında gerekli onarımları yaptık bahçemizde bulunan çeşmeyi daha güzel bir görünüme kavuşturduk ve musluklarını yeniledik. Sınıflarımızın iç cephesini boyadık. Bahçemizi n düzenlemesini yaparak onarımları tamamladık.

 Tüm bunları yaparken verdiğimiz molalarda velilerimiz ve öğrencilerimizle samimi ortamlar yakaladık. Öğrencilerimizle iş bölümü yaparak onları bu sürece dahil ettik. Sonunda da gözlerinde iş başarmanın gururunu, mutluluğunu gördük.

Yapılan çalışmaların sonunda eğitim-öğretime daha elverişli, temiz, düzenli, sıcak ve daha aydınlık bir okula kavuştuk.

Bizlere maddi destek sağlayan ve okulumuzu güzelleştirmemize yardımcı olan başta değerli bağışçımıza, bu büyük projeyi hayata geçiren, okullarla destekçileri  buluşturan, İMECE gibi unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği canlandıran ve her adımda yanımızda olan TOVAK ailesine;  öğrencilerimiz, köylülerimiz ve sonraki nesillerimiz adına teşekkür ederiz.

Salman YELLİCE
Muğla Seydikemer Temel İO