Tarih: 18.05.2012

Ağrı Taşlıçay Atatürk İÖO

Değerli TOVAK Vakfı çalışanları... Öncelikle başlatmış olduğunuz  İMECE projesi kapsamında okulumuza sağlamış olduğunuz maddi destekten dolayı teşekkür ederek başlamak istiyorum,     

Soğuk şehrin sıcak insanlarına açtığınız şefkat kucağı bizleri derinden mutlu etti.

Yaptığınız yardımlar sayesinde 1964 yılında tahta ile döşenen sınıflarımızdan iki tanesinin tabanının değiştirilmesini ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin sağlıklı ortamda yürütülmesini sağladınız.

Yaptığınız yardımların manevi değerinin anlatılamaz boyutta olduğu, çocuklarımızın gözlerine yansıyan ışıktan bellidir. Öğrencilerimiz artık kırık dökük, bastıkça gıcırdayan tozdan geçilmeyen sınıflarda değil, tertemiz, tozsuz ve sağlam zemini olan sınıflarda eğitimlerine devam edecekler. Temiz ve güzel sınıflarımızın olmasını sizlerin desteğine borçluyuz.

Bu çalışma ile sınıflarımız sağlıklı bir yuvaya dönüştü. Bu çalışma okulumuzda İMECE ruhunu bir kez daha canlandırmıştır. Veli, öğretmen, öğrenci ve idareci kaynaşmasına olanak sağlamıştır. Okul Aile Birliği üyelerimiz, velilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz arasında samimi ilişkilerin bu çalışmalarla daha da pekişmesi bizleri çok mutlu etti. Andre DİMİTRİADİS, Okul Aile Birliği Üyeleri, veliler, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan sağlam bir ekip oluşumuna öncülük ettiniz. Oluşan bu ekip ruhu ile çok daha büyük işler başaracağımıza yürekten inanıyorum.

Öğrencilerimiz hep şunu sordular: Müdürüm Andre DİMİTRİADİS kimdir? Ben de Cevaben: Türkiye’de doğmuş, büyümüş, Türkiye aşığı Rum asıllı bir vatandaşımızdır dediğimde şaşkınlıklarını yüzlerinden okumamak mümkün değildi. Yapılan bu yardımlaşma sayesinde insanlarımızda kırılmaz sandığımız bir takım önyargıların nasıl eridiğini görüyor buna öncülük eden TOVAK  destekçisi Andre DİMİTRİADİS’e, İMECE Projesinden dolayı da TOVAK’a teşekkürü bir borç biliriz.

Bu bağlamda Atatürk İ.O. öğretmen, öğrenci ve velileri adına sizlere tekrar teşekkürlerimi sunuyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha güzel şartlarda eğitim görmeleri için göstermiş olduğunuz bu çabaların boşa gitmeyeceğine inanıyor, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Ferhat BAYDAR
Ağrı Taşlıçay Atatürk İÖO. Müd.