Tarih: 23.05.2012

Çankırı Şabanözü Büyükyakalı İÖO

 

Teşekkürler TOVAK ve Andre DİMİTRİADİS Bey,

Bu yıl ülke genelinde olduğu gibi bulunduğumuz yerde de kış çok çetin geçti. Ancak her zorluğun arkasından bir kolaylığın gelmesi gibi baharın gelişiyle kısa sürede bir çok bayramı bir arada yaşadık. Güneş güzel yüzünü gösterdi , Nevruz’u, 23 Nisan’ı, 19 Mayıs’ı  hep beraber coşkuyla kutladık.  Ardından İMECE ile insanların kaynaşma bayramına şahit olduk.

Gelenek göreneklerin dahi unutulmaya başlandığı köylerimizde, unutulan değerlerimizden biri de maalesef İMECE. Baharla birlikte doğanın canlanması gibi sayenizde okulumuzda İMECE’nin ruhuna hayat üflenmiş gibi oldu.Yaptığımız çağrıya muhtarımız, imamımız, velilerimiz ve özellikle de anneler olumlu cevap verdiler.

Anadolu’nun bu fedakar kadınları yine kendini gösterdi. El birliği ile okulumuz yeni bir çehreye kavuştu. Okulumuzun dış cephesinde meydana gelen çatlamalar, dökülmeler giderildi, boyası yapıldı. Şu an okulumuz Orta Anadolu’nun bağrında bir çiğdem gibi açtı, sarı sevimli bir papatya gibi nazlı nazlı öğrencilere tebessüm etmekte, bir güneş gibi herkesin içini ısıtmaktadır.

Bazı şeyler vardır ki kendisi küçük ama katma değeri çok büyüktür. TOVAK’ın yaptığı çalışma da tam olarak budur.

Veli toplantısında ve okulumuzun boyası yapılırken velilerimize bağışçımız Andre DİMİTRİADİS  Bey’den bahsettim. Kendisinin İstanbul doğumlu Rum asıllı Türk vatandaşı  olduğunu, eğitime verdiği katkıyı, şuan Türkiye’de yüz civarında okulun iyileştirilmesine katkıda bulunduğu gibi kısa bilgiler verdim. Velilerimiz ilk önce çok şaşırdılar ardından ise takdirlerini dile getirdiler.

Andre DİMİTRİADİS Bey, siz sadece okulumuzun iyileştirilmesine katkıda bulunmadınız aynı zamanda birçok önyargının kırılmasını sağladınız. Toplumsal yapımızı perçinlediniz.

Son olarak ;

Teşekkürler muhtarım; malzeme alımında, gelip gitmede ve diğer birçok işte bir dediğimi iki etmediğin için,

Teşekkürler velilerim; işinizi gücünüzü bırakıp okulumuzun boya badanasını yaptığınız için,

Teşekkürler  Ünal Ataman Bey; bütün konuşmalarımızda samimi, gönülden, teşvikkar  ve iyi bir iş takipçisi olduğunuz için,

Teşekkürler TOVAK;  eğitim gibi önemli,  katma değeri yüksek işlere aracılık ettiğiniz ve bunu yaparken de değerlerimize sahip çıktığınız için,

Teşekkürler  Andre DİMİTRİADİS Bey; maddi manevi destekte bulunduğunuz  ve birçok önyargıyı yıktığınız için.

Sayın TOVAK yetkilileri ve bağışçımız Andre DİMİTRİADİS Bey,

Sizleri köyümüzde (muhtarımız adına) ve okulumuzda ağırlamaktan şeref duyacağımızı belirtir, saygılar sunarım.

İsmail CERRAHOĞLU
Çankırı Şabanözü Büyükyakalı İÖO. Müdürü