Tarih: 16.11.2012

Eskişehir Seyitgazi Şehit Mustafa Akbaş OO

Sayın TOVAK Ailesi;

Öğretmenliğimin 10. yılı. Şehit Mustafa Akbaş İlköğretim Okulu’nda 2010-2011 ve 2011-2012 yıllarında Müdür Yardımcılığı yaptım ve Eskişehir’de 4.yılımdı. Kastamonulu olduğumdan il dışı tayin istemeye karar verdim. Ancak 4+4+4 eğitim sisteminin yürürlüğe girmesiyle tayinler ağustos ayına sarktı. Ağustosta tayinler açıldığında Batı Karadeniz’den benim istediğim İl Merkezleri açılmadı.Yine de tercih yaptım. Ama son gece tayin istemekten vazgeçtim.

Eylül 2012 de Şehit Mustafa Akbaş İlköğretim Okulu İlkokul-Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu olarak üç kısma ayrıldı. Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu’nda Müdür olarak göreve başladım.

Okula geldiğimde okulun bakım, onarım, boya, badana  vb. yapılmasına ihtiyaç vardı. Bakım ve onarımını Eskişehir İl MEM yaptı. Okulumuzun sınıfları, duvarları, kaloriferleri, kömürlüğü vb. boyanması gerekiyordu.

Seyitgazi Belediye Başkanı Adnan Yalçın ŞEN, Eskişehir İl MEM Eğitim komisyonu üyesi Hasan ÇAKIR ve Okul Aile Başkanı Selçuk MANAZ ile görüştük. Okulu fotoğrafladık. Sağ olsunlar onlar da Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı ile irtibat kurarak Eskişehir Şubesinden Hatice İŞCAN ile görüşmüşler.

Ardından Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’nın İstanbul temsilcilerinden Ünal Bey beni aradı. İhtiyaçlarımızı sordu ve yapılması gerekenleri anlattı. Sponsor olarak da bize maddi ve manevi katkılar sunan Hira Tur sahiplerinden Füsun Alkan UZUNER’in yardımcı olacağını anlattı.

11.10.2012 tarihinde Belediye Başkanımız Adnan Yalçın ŞEN ve öğretmenlerimizle beraber okula boya, badana, alçı vb. aldık.12.10.2012 Cuma günü akşam üzeri çalışmalara başladık.11.11.2012 Pazar günü çalışmalarımız tamamlandı. Boya, badana işlerine Belediye Başkanımız Adnan Yalçın ŞEN, Türkiye Toplum Hizmetleri Temsilcisi Hatice İŞCAN, okul idaresi, öğretmenlerimiz, öğrenciler ve bazı veliler katıldı.

Bu süre zarfında okulda derslik sistemine geçildi, okulun elektrik tesisatı komple değişti, okul lojmanı yenilendi, okul boyandı, kamera takıldı, dökülmüş olan duvarlar düzeltildi, arşiv düzenlendi, dersliklere Atatürk Resmi, İstiklal Marşı, Gençliğe Hitabe takıldı, okulun kırılan yağmur boruları çıkarılarak yenileri takıldı.

Son olarak okulun boya, badana için gerekli kaynağın elde edilmesini sağlayan TOVAK Ailesine, Ünal Bey’e, İMECE’mizi maddi olarak destekleyen Füsun Alkan UZUNER’e, koordinasyonu sağlayan Seyitgazi Belediye Başkanı Adnan Yalçın ŞEN ve TOVAK Eskişehir temsilcisi Hatice İŞCAN’a en içten saygı, sevgi ve şükranlarımızı sunarız.

Kamil TÜRKMEN
Eskişehir Seyitgazi Şehit Mustafa Akbaş OO. (İHO) Md.