Tarih: 27.11.2013

Afyonkarahisar Hocalar Devlethan Şehit Murat Korkmaz İO

Sayın Füsun Alkan UZUNER;

Okulumuzun dışarıdan görünüşü iyi olsa da; çatı kiremitlerinin, olukların ve tretuvarın acilen onarılması ve yenilenmesi gerekiyordu. Resmi makamlarla yaptığımız görüşmelerden bir sonuç elde edememiştik. Geçim kaynaklarını büyük oranda tarım ve hayvancılığın oluşturduğu, yüreğinin ve bileğinin gücünden başka verebilecekleri pek bir şeyleri olmayan vatandaşlarımızın da ihtiyacımızı karşılayamayacağı aşikardı. Geriye tek bir şansımız kalmıştı: hayırsever bir vatandaş.

Her şey Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’ndan Ünal ATAMAN Bey’in okulumuzu aramasıyla başladı. İMECE Projesi kapsamında hayırseverlere aracı olduklarını, bize de seve seve yardımcı olabileceklerini söylediklerinde aradığımız hayırseveri bulduğumuza inandık. Sadece birkaç gün içerisinde okulumuzun hesabına bizim için gayet iyi sayılacak miktarda para yatırıldığı haberini aldığımızda biz çalışmalarımıza başlamıştık bile.

Önce tamirat için gerekli olan kum, çimento, kiremit gibi malzemelerin miktarı ve kaliteleri için köyümüzdeki ustalarla fikir alış verişinde bulunmuş ve onların görüşleri doğrultusunda bu malzemeleri temin etmiş, sonra okulumuzun karşısındaki inşaattan beton kalıplarını ve mikserini ödünç almıştık. Artık en önemli ihtiyacımız köylülerimizin yüreği ve emeğiydi.

Köy muhtarımızla birlikte kahvehaneye gidip konuyu anlattığımızda vatandaşlarımız tereddüt bile etmeden ellerinden geleni yapabileceklerini söyleyerek iş başı yaptılar. Kimisi çimento, kimisi el arabasıyla harç taşıdı; kimisi elinde mala çalıştı çabaladı; kimisi kiremit taşıdı, kimisi kiremitleri yeniledi.

Ve nihayetinde okulumuzu daha sağlam ve daha dayanıklı hale getirdik. Umarız bizim gibi ihtiyacı olan bütün öğretmen ve idareci arkadaşlarımız da en kısa sürede sizin gibi hayırseverlerini bulurlar.

Bizim için önemi ve anlamı çok büyük yardımınız için Füsun Hanım size, maddi desteğinizden dolayı, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’na da sizinle bizi bir araya getirdiğinden dolayı; öğretmen arkadaşlarım, öğrencilerim ve köylülerimiz adına çok teşekkür eder, saygılar sunarım.                                                                                                          

Osman DÖNMEZ
Afyonkarahisar Hocalar Devlethan Şehit Murat Korkmaz
Okul Müdürü