Tarih: 26.09.2010

Diyarbakır Silvan Kayadere İÖO. (Teşekkür Yazısı)

Merhaba Ünal Bey,

Tovak ın destekleriyle devam eden okulumuzdaki çalışmalarla ilgili gelişmeleri uzun zamandır sizlere yazamadığım için çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Bu konuda affınıza sığınıyorum.

Öncelikle Tovak aracılığıyla okulumuzun ihata duvarının yapımında kullanılmak üzere Ahmet OKAN Bey in maddi destekleriyle başlayan, Köylünün imece usulüne uygun olarak sürdürdüğü ihata duvarımızın tamamlandığı müjdesini vermek istiyorum. Bununla ilgili fotoğrafları size ulaştırmaya çalışacağım.

Bu kadar zaman içinde neler yapıldı kısaca anlatmak istiyorum. ihata duvarımızın yapımına Ahmet OKAN Bey in gönderdiği parayla çimento alarak  başladık. Silvan belediyesinden kum, ilçe milli eğitim den de yine çimento desteği aldık. köylümüz 30 traktör taş taşıdı.Her gün sırasıyla 5 köylü ve 1 ustayla 25 günlük bir sürede ihata duvarımızı tamamladık. Bunun yanında artan  malzeme ile üstü açık bir şekilde bulunan ve öğrencilerimiz için tehlike oluşturan foseptik çukurunu onardık. Bir dönem boyunca okulumuz için desteklerinizle yaptığımız çalışmalarımız için İlçe milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Kaymakamlıktan 1500 lira ödenek sözü aldık. Bu parayla ihata duvarımız için kapı siparişi verdik. Ayrıca ilerleyen günlerde öğrencilerin basketbol ve voleybol oynayabileceği bir sahanın inşaatına başlamayı planlıyoruz. Diyarbakır Orman Müdürlüğünden fidan sözü aldık. okulumuzun 4 etrafını ağaçlarla yeşillendireceğiz.

Bundan 9 ay önce harabeden farksız olan bir eğitim yuvası için bu kadar çalışmanın gerçekleşebilir olduğunu söyleseler inanmazdım. Sizlere yazdığım okulumun içler acısı durumunu anlatan mailime cevap göndermenizle başlayan süreçte okulumuz artık bir harabe değil. Öğrencilerin eğitim gördüğü bir cennet. Eğitim, çocuklara sadece okuma-yazma öğretmekle bitmiyor. Onların insanca eğitim göreceği fiziksel şartların uygun olduğu ortamlarda eğitim yapmanın önemini sizler Kayadere ilköğretim okulun da bir kez daha yaşattınız. öğrencilerimiz artık kışın soba dumanının olmadığı, soba bacasının tütmediği sıcacık bir sınıfta eğitim görecek. Tertemiz boyanmış okullarının duvarında çaresizlikleri değil kendinden emin ve okumaya istekli sesleri yankılanacak. Teneffüslerde boşlukla bahçeye bakan gözler artık heyecanla teneffüsleri bekleyecek.

Bunca  güzelliğe vesile olan TOVAK ailesine, Maddi desteklerini esirgemeyen Ahmet OKAN Bey'e,  Mehmet Şahinbaş Bey’e , Kırtasiye malzemelerimizi eksik etmeyen Necip DOĞU Bey ' e okulum adına ve  çocuklarına tertemiz bir eğitim ortamı yarattığınız köylümüz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Saygılarımla.....
 
Serpil CAVLAK
Kayadere i.ö.o