Tarih: 19.05.2014

Kocaeli İzmit Balören Köyü İO

Sevgili TOVAK ve kıymetli bağışçılarından General Elektrik ve çalışanları

Okulumuzun onarılmasında ve yeniden düzenlenmesinde katkısı olan öncelikle öncü TOVAK’a sonrasında bağışçı General Elektrik’e  köy muhtarı, okul aile birliği ve tüm veliler adına okul müdürü olarak TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Görev yapmakta olduğum okula ilk geldiğimde gerçekten çok kötü bir manzara ile karşılaşmıştım. Okulda da tek öğretmen olduğum için bunca sorunla nasıl baş edebileceğimi bilemiyordum. Gerçekten de endişeli ve ürkek bir bakışla okula başlamıştım. Haftalar, aylar geçti bu sorunlarla mücadele ettim fakat mali kaynakların ve iş gücünün yetersiz olması nedeniyle okulun genel durumu konusunda bir türlü istediğim konuma gelemedim. Bu yüzden de okulda pek de mutlu değildim çünkü eksiklikler sürekli gözüme çarpıyordu. Açıkçası kaynak arayışına girmeyi düşündüm ama nereden başlayacağımı bilmiyordum. Derken bir gün beni TOVAK’ın yetkililerinden Ünal Bey aradı okulunuza bir bağışçı temin ettik dedi ve çekilen fotoğraflar neticesinde yardım onaylandı.ve okulumuza TOVAK yetkilisi Ünal Bey ve General Elektrik’ten İskender Bey geldi. Fotoğraflar çekildi ve aradan birkaç gün geçtikten sonra vadettikleri parayı bankaya yatırdılar ve sağ olsunlar bizzat kendileri de bir hafta sonu gelip çalıştılar. Okulumuz için yapmış olduğunuz fedakar çalışmalarınızdan ve bağışlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Sizlerden sonra da okulumuzda yapılanları mektubumda ifade etmek isterim.

Sınıflar tamamen boyandı, okulun, tuvaletlerin ve deponun dışı boyandı. Tuvaletlerin içlerine duvarların yarısını geçecek şekilde fayans döşendi aynı zamanda zemine de fayans döşendi. Tüm bölümlerin dış kapıları değiştirildi. Tuvaletlere yeni aynalar sabunluklar ve musluklar takıldı. Kapıların tamamı boyandı. Kitaplıklar düzenlendi, bilgisayarların çoğu tamir edildi, masa tenisi faaliyette geçirildi. Okulun eskimiş elektrik tesisatının tamamı yenilendi ve bütün ampuller değiştirildi. Okulumuzda bulunan 2.derslik düzenlenip çok amaçlı bir sınıf haline getirildi. Okul bahçemizin etrafındaki eksiklikler giderilip duvarları boyandı, okula yeni bir giriş kapısı temin edildi. Köylülerin yardımıyla okulun çatısı onarıldı. Bunların yanında daha sayamadığım daha fazla çalışmamız da oldu.

Bütün bu yeniliklerle beraber okulumuza da alınan ve aldığımız materyallerde öğrencileri ve velileri okula daha çok bağladı. Ben köyün öğretmeni olarak artık okula geldiğimde daha da mutlu oluyorum. Gerçekten benim mutluluğumun kat kat fazlasını öğrencilerde de görebiliyorum. Bu mutluluğu bize yaşatan siz değerli Türkiye Toplum Hizmet Vakfı’na ve bağışçıları General Elektrik’e çok teşekkür ediyorum.

Yürekten söylüyorum ki bana ve öğrencilerime çok büyük mutluluklar yaşattınız. Çalışmalarınızda başarıları diliyorum. ÇOK ÇOK SAĞOLUN  VAROLUN…

Saygılarımla,

Ümit GÜNDEM
Kocaeli İzmit Balören Köyü İO Md.