Tarih: 11.06.2014

Muğla Yatağan Kadıköy İO

Sayın  Füsun Alkan Uzuner ve  Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’na;

Teşekkür mektubumuzu ve yaptığımız işlerin görsellerini, bu heyecanı, duyguyu,  yardımseverliği paylaşmanın verdiği mutlulukla kelimelerin yetmediği bu anlamlı projenin saygıdeğer mimarları, "Güzel Memleketimin Güzel İnsanları";

Öncelikle bizi sizlerle buluşturan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3.sınıf öğrencilerine çok teşekkür ediyorum. Bu projeyi duyduğumuzda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz çok heyecanlandılar ve mutlu oldular. Gerçekten böyle bir yardım eline muhtaçtık. Çünkü köy okulu olarak herhangi bir gelirimiz yoktu. Okulumuzun ihtiyaçlarını ve eksiklerini gidermek için elimizden geleni kendi çabamızla bugüne kadar yapmaya çalıştık. Sevgili Hanımefendi Füsun Alkan Uzuner ’in göndermiş olduğu yardımla okulumuzun sağlıksız, yıpranmış haldeki tuvaletlerini yinelemeye karar verdik ve hemen çalışmalarımıza başladık. Tuvaletlerimiz eskimiş tahta olan kapı ve pencereleri yenileyerek yepyeni görünüme kavuştu. 

TOVAK’ın İMECE projesi ve değerli destekçisi siz Füsun Hanım katkılarınız ile öğrencilerimiz “sağlıklı, temiz, yepyeni, güzel görünümlü”  tuvaletlere kavuştular. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3.sınıf öğrencileriyle, öğretmenlerimizle, velilerimizle birlikte sınıflarımızdaki " beton tahta" 'lardan kurtulduk ve emaye beyaz yazı tahtalarına kavuştuk. Kullanılmayan depo durumundaki bir dersliğimizi yine hep beraber İMECE usulüyle kütüphaneye çevirdik. Artık okulumuzda kocaman bir kütüphane var. Araştıran, daha çok okuyacak olan öğrencilerimizin bu sevinci görülmeye değerdi. 

Çalışmalarımız boya, badana başta olmak üzere tuvaletlerin tavan kısmı plastik lambiri ile döşenerek devam etti,  diğer kalan eksiklerimizi de gidererek TOVAK ‘ın desteği ve İMECE ruhuyla yaptığımız çalışmalar sayesinde çocuklarımız tuvaletlere daha rahat gitme imkanı buldular. Ayrıca tuvaletin ana girişine "demir kapı" takılıp, boyandı.

Okulum, öğrencilerim, öğretmenlerim, okul-aile birliğim adına başta maddi desteklerinden dolayı Füsun Alkan Uzuner'e, İMECE projesinden dolayı TOVAK’a ve çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyor, selamlarımı iletiyorum.

Bu anlamlı katkıların artarak devam etmesini diler, çalışmalarınızda başarılar dilerim...

Mesut KİBAR
Muğla Yatağan Kadıköy İO. Md. Yet. Sınıf Öğr.