Tarih: 28.06.2014

Muğla Ula Turgut İO

Değerli TOVAK yöneticileri, Muğla Üniversitesi ve Füsun Alkan UZUNER,

Okulumuz  Ula’nın en uzak köylerinden Turgut Köyü’nde bulunmaktadır. Okulumuz bakım ve onarımdan yoksun  olduğu için eğitim ve öğretim güç hale dönüşmekteydi. Okulumuzun iç boyası ve dış boyası çok kötü durumdaydı. Öğrencilerimizin evleri uzak olduğu için öğlen yemeklerini yaz -kış dışarıda veya sınıfta yemek zorunda kalıyorlardı. Hijyen bakımında oldukça rahatsız bir durumdu. Sıralarımız eskimişti ve sınıf içerinde perdemiz bulunmamaktaydı .Okul yola dönük olduğu için öğrencilerimizin dikkatini toplamakta sıkıntı çekiyordum.

Katkılarınızla okulumuzda İMECE ruhu gelişip gönüllü üniversite öğrencisi arkadaşlarımızın da desteğiyle okul duvarlarımızın iç ve dış boyası ve kapılarımız boyandı. Eskimiş yazı tahtamız değiştirildi. Okulumuzdaki yanmayan bozuk lambalar değiştirildi. Perdeler ve sıralara örtüler takıldı. Sınıf panolarımız yenilendi . Anasınıfı halıları yıkandı. Öğrenci arkadaşlar ve velilerimizle depo olarak kullandığımız bölümü temizleyip boyatarak çocuklar için çok amaçlı bir oda haline dönüştürdük. Oda duvarlarına resimler çizildi. Yemek masaları ve sandalyeler getirtildi. Böylelikle yeni odamızda öğrencilerimiz hem yemeklerini yiyip hem de oyun setleri ile eğlenceli zamanlar geçiriyorlar.

Küçük bir dokunuşun bile öğrencilerimiz gözlerinde yarattığı parıltı sevinç görülme değer. Unutulduklarını düşünen bu öğrencilerimizin yalnız olmadıklarını, onlar için çabalayan emek sarf edenlerin olması çok umut verici. Katkılarından dolayı tüm TOVAK  Ailesine, Muğla Üniversitesi’ne ve Füsun Alkan Uzuner’e   teşekkür ederim.

Ferda TOPTAŞ
Muğla Ula Turgut İO. Müd. Yet. Öğr.