Tarih: 22.10.2013

Ağrı Taşlıçay Mehmet Akif Ersoy İO

Öncelikle böylesine hayırlı ve güzel işlere vesile olduğunuz için size Mehmet Akif Ersoy İlkokulu adına sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Bir eğitim kurumu Eğitim öğretimin yanında fiziki eksikliklerden arınmış bir şekilde topluma hitap edebilmelidir. Desteğinizle okulumuz daha da güzelleşerek iyi bir okula doğru yol almaktadır.

Okulumuzun dış cephesi kötü bir durumdaydı. TOVAK İMECE projesi sayesinde okulumuzun dış cephesi bir okulun sahip olması gereken görünümüne sahip olmuştur. Okulumuzun dış cephesinin boyatılmasında Taşlıçay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bir çok katkısı olmuştur.

Okulumuzun güney cephesinde bulunan ihata duvarı Taşlıçay Belediyesi tarafından yapılmıştı. Ancak duvarın uzun ömürlü olması için acilen sıvanması gerekiyordu. Tam zamanında imdadımıza yetiştiniz. Velilerimiz ve sizin desteğiyle ihata duvarı güzel bir görünüme sahip olmuştur.

Okulumuzun ek binasında iki dersliğimiz bulunmaktadır. Bu dersliklerin kapıları çok eski ve kötü bir durumdaydı. TOVAK İMECE projesi sayesinde bu kapılar yenilenerek sınıflarımız güzel bir görünüme sahip olmuştur.

Okulumuzda irili ufaklı otuza yakın pencere camı kırık durumdaydı. Bu da kışları çok sert geçen yöremizde ısınma sorununu oluşturuyordu. Bu çift camların hepsinin bir tarafı kırılmıştı. Tek taraflı kırılan camların bazıları tamamen kırılmış, bazıları tamamen dağılmıştı. Sizlerin desteğiyle çok kötü durumda bulunan irili ufaklı 21 cam değiştirilmiştir. Toplam 7 metrekare cam yenilenmiştir. Böylece hem ısınma sorunumuz ortadan kalkmış hem de bir okula yakışmayan kötü görüntüler son bulmuştur. 

Yine okulumuzun giriş kapısı güvenlik açısından iyi durumda değildi. Okul giriş kapısına korkuluklar takılarak güvenlik açısından iyi bir duruma getirilmiştir.

Velilerimizin yardımları ve sizlerin de desteğiyle yaptıklarımızı öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerim adına özetleyerek sizinle paylaşmaya çalıştım. Tüm çalışanlarımız daima yanımızda oldular.

Okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler olarak; İMECE ruhunu tekrar canlandıran Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK)’a, maddi desteklerinden dolayı da Sayın Doç. Dr. Cenk TOKER Bey’e ayrıca teşekkür ederiz.

Saygılarımızla…

Ahmet KAYA
Ağrı Taşlıçay M. Akif Ersoy İO Md.