Tarih: 17.04.2013

Adıyaman Besni Berete İO.

Merhaba TOVAK Ailesi,

Öncelikle bizim gibi her türlü desteğe ihtiyacı olan okullara bu desteği sağladığınız için sizlere Berete Köyü ve Berete İlkokulu adına teşekkürlerimi bir borç bilirim. Berete Köyü Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı ilçeye 30 km. uzaklıkta bulunan küçük bir köydür. Köyümüzün geçim kaynağı genelde hayvancılık ve tarıma dayanır. Köyümüz, içinde fıstık bahçelerinin bulunduğu bir dağın eteklerinde kurulmuştur.

Okulumuz 1997 yılında yapılmış ve lojman ile aynı çatı altında birbirine yapışık bir şekildedir. Okulda giriş koridoru, bir tane derslik ve müdür odası bulunmaktadır. Okul yapıldığı tarihten bu güne kadar büyük çaplı bir tadilat görmemiştir. Okulumuz oldukça eskidir. Bu yüzden okul içinde ve okul dışında tadilat gerektiren birçok kısım yer almaktadır.

Ben bu tadilatların nasıl yapılacağını düşünürken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müzden gelen bir haberle bir anda o içinde bulunduğumuz karamsar hava kendini umuda bıraktı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen haberde Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’nın (TOVAK)  bizlere yardımda bulunacağından bahsediyordu. İlerleyen zamanlarda TOVAK Ailesi’nden gelen telefonla daha da umutlandık ve artık okulumuzun çok daha iyi bir görünüme kavuşacağından şüphemiz kalmadı.

TOVAK’tan  gelen telefonlarda bizlere bu yardımların amacının bulunduğumuz ortamda dayanışmayı sağlayarak yapacağımız işlerde İMECE duygusunu geliştirerek, bulunduğumuz ortamların öncelikle sevgi ve saygı bağıyla güzelleşeceği anlatıldı. Bizlerde, bu duyguları ve bu yardımların amacını bulunduğumuz köyde anlattık. Anlattıktan sonra gördük ki köyde bulunan vatandaşlarımız böyle bir çalışmanın içinde seve seve bulunacaklarını belirterek her türlü yardıma hazır olduklarını söylediler. Bunun üzerine velilerimizle ve köyde bulunan vatandaşlarımızla hemen harekete geçtik.

Öncelikli olarak okulumuz yapıldığından bu tarihe kadar dış cephe olarak hiç tadilat ve boya yüzü görmemişti. Bunun üzerine harekete geçerek köyümüzde yaşamış şu anda Gaziantep’te çalışan bir boyacı arkadaşla irtibata geçtik. Hem onu bize yardım etmesi konusunda ikna ettik hem de bizlere daha ucuz malzeme temin etmesini sağladık. Böylelikle köyde bulunan bir grup arkadaşla birlikte okulumuzun dış cephesinde tadilat gereken yerlere tadilat yaparak dış cephesini boyadık ve okulumuza yepyeni bir görünüm kazandırdık.

Okulumuzun tuvaletleri de hem içerden hem de dışardan kötü durumdaydı. Öncelikle köyde bulunan bir vatandaşla irtibata geçerek ondan sıva için gerekli olan malzemeleri temin ettik. Daha sonra tuvaletlerin öncelikle sıva gerektiren dış kısımlarını köylü vatandaşlarımızın da yardımıyla sıvadık ve sıva işi bittikten sonra ise tuvaletleri komple boyayarak görünümlerini çok güzel bir hale getirdik.

Şu anda okulumuz çok güzel bir görünüme kavuştu. Dışardan bakan insanlar bizlere çok güzel olduğunu söylüyorlar ve biz bu övgü dolu sözleri duydukça hem mutlu oluyoruz hem de gururlanıyoruz. Köyde bulunan vatandaşlarımız ise İMECE ruhunu yaşatmak için ellerinden geleni yaptılar ve yapmaya da devam edeceklerini belirttiler.

Bu aşamada yanımızda olan ve bizlerden yardımlarını esirgemeyen TOVAK Ailesi’ne, ve MEDİPA HANDELS GRUBU’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla,

Doğan ŞİMŞEK
Adıyaman Besni Berete İO Md.