Tarih: 30.06.2011

Tunceli Mazgirt Darıkent İÖO.

Sayın Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı ve Sayın Ali Haydar ÜSTAY


Okulumuz Tunceli iline bağlı Mazgirt İlçesinde bulunmaktadır. Tunceli’ye 58 mazgirt’e 26 KM uzaklıktadır. Köy okulu olduğundan maddi  olarak sıkıntılar yaşamaktayız. Okulumuzun   bazı ihtiyaçları vardı . Bu ihtiyaçları nasıl yapacağımızı kara kara düşünürken Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden bir telefon geldi. Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı Başkanlığı tarafından 1.500 TL’lik yardım imdadımıza kavuştu. Nazım ÖZKAN Okul Müdür Vekili olarak hemen yardımı kabul ettim. Daha sonra yapılacak veya onarılacak yerlerin fotoğraflarını çekip TOVAK’a gönderdim.

İMECE’nin hala ölmediğini anlatmak için önüme bir fırsat geçmişti. Hemen okulda çalışacak gönüllü vatandaşların yanına gittim. Bu durumu duyan vatandaşlar ben imajı yerine bizim okulumuz diyerek iş gücü imkanlarımızı sunarız dediler. Daha sonra ihtiyaç duyulan malzemeleri temin ederek çalışmalara başladık. Okulumuz bina girişine ait yolu betonarme (35 torba çimento+3 romok kum alarak) yaptık,  yolun sağına ve soluna parke taşı döşedik. Yolun sağ ve sol tarafına çam ağaçları diktik. Okulumuz fen bilgisi laboratuarın bölerek yeni oda kazandırdık. Yine okulumuzun sınıf kapılarını onardık, kırılan bölümleri (yama yaparak ) taktık, bazıların kilitlerini değiştirdik ve kullanılır duruma getirdik.

Böylece eğitim ve öğretim yuvamız olan  okulumuz daha güzel bir görünüme kavuştuğu gibi köylerde İMECE nin önemi uygulamalı olarak çocuklarımıza anlatılmış oldu.

Bu çalışmalarda bize maddi destek veren Sayın Ali Haydar ÜSTAY Bey’e ve İMECE projesini yürüten TOVAK’a  şahsım ve öğrencilerim adına binlerce teşekkür eder saygılar sunarım.

 

Nazım ÖZKAN
Darıkent İlköğretim Okul Müdür V.