Tarih: 03.03.2011

Trabzon Akçaabat Aydın Köyü İÖO.

Sayın Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) yetkilileri

Bizler yalçın dağların eteklerinde gönülden görev yapmaya çalışan öğretmen ve idareciler olarak yapmış olduğunuz maddi desteğin aslında tahmin ettiğinizden çok daha fazla işe yaradığını anlatmak için bu yazıyı kaleme alıyoruz.

Türkiye’nin birçok yerindeki köy okullarımız gibi okulumuzun da çeşitli imkansızlıkları vardır. Bütün bu olumsuzluklara gerek devletimiz, gerek öğretmenlerimiz gerekse hizmet verdiğimiz öğrenci velilerimiz ellerinden gelen gayretle çözüm yolları aramakta ve mümkün mertebe bulmaktadır.

Köy halkımız her daim olduğu gibi imecenin gerçekleşmesinde bedensel emeklerini paylaşmışlardır.

Gelin görün ki bazen her imkan bile bazı olumsuzlukları çözmede eksik kalabiliyor. İşte bu noktada biz ve bizim gibi köy okulları, siz ve sizin gibi hayırsever insanların maddi ve manevi desteğine muhtaç olabiliyor. İşte sizin yapmış olduğunuz bu destek yalnızca eğitim öğretim hayatının başında olan “küçük” insanların küçük ellerinin ısınmasını sağlamayacak bu insanların geleceğe dair ümit ve beklentilerinin yeşermesine “büyük” katkılar sağlayacaktır. Siz yalnızca bir sınıfı ısıtmakla kalmamış öğrencilerimizin okula olan sevgi ve bağlılıklarını da arttırmışınızdır.

Sonuç itibariyle okulumuza bu maddi desteği sağlayan Füsun Alkan UZUNER hanımefendiye ve bu yardımın yapılmasına ve İMECE’nin gerçekleşmesinde aracı olan TOVAK’ a teşekkür etmek adına kullanılabilecek bütün kelimelerin kifayetsiz kaldığını belirtir, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar dileriz.

 

Hüseyin AKYÜZ

Aydın İÖO Müdürü