Tarih: 12.05.2011

Şanlıurfa Merkez Karaali Haşim Açanal İÖO.

İMECE KARDEŞLİK HAREKETİ

Şanlıurfa merkez KaraaliHaşim  Açanal İÖO. olarak okuldaki görevime yeni başladığımda Baktım ki Harran Ovasının Bereketli topraklarında 3 katlı 12 derslikli BTS sınıfı laboratuarı kütüphanesi olan bu okulda ısınma soba ile yapılmakta okulun çatısı akmakta lavaboları eskimiş boyası dökülmüş vs… açıkçası bu beni çok üzdü

Hemen işe koyuldum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekli müracaatları yaptım bunda okul aile birliği olarak katkımızın olması gerektiğini söylediler. İlk önce velilerimiz ve ilgili öğretmen arkadaşlarımız ile irtibata geçtim ama yetersizdi bu çırpınışlarım. Briket ve çimentoyu ayarladık. İlk önce kazan dairesini yapmaya koyulduk. Gücümüz yetersizdi. Kazan dairesinin çatısını yapmak lazımdı, ama paramız yoktu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldığım telefon beni heyecanlandırdı İMECE projesine dahil edilmiştik.

TOVAK İMECE projesine okulumuzun da dahil edildiğini ilk öğrendiğimde çok ama çok heyecanlandım, anladım ki arkamda yalnızca maddi kuvvet yok. Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK)’ın hem maddi hem de manevi kuvveti var ve yine anladım ki yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın yetişmesinde Ali Haydar ÜSTAY gibi gizli kahramanlar var….

Benim kendime olan özgüvenim arttı ve çalışmaya koyulduk durmadık, yılmadık.

Bu İMECE hareketine diğer gönül dostlarımızı da kattık, nihayetinde kalorifer kazan dairemizi bitirdik ve bu hareketimize Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hanefi ŞAHİN Bey Efendide dahil oldu ve okulumuza kalorifer tesisatı döşendi. Böylelikle 2011-2012 eğitim öğretim yılı itibariyle okulumuz soba ile değil kalorifer ile ısınacak.

Haziran ayı itibariyle okulumuzun boya ve badana işlerini siz sevgili gönül dostlarının sayesinde bitireceğiz

TOVAK destekçisi Sayın Ali Haydar ÜSTAY Bey’e,  TOVAK ‘a ,yetkililerine ve tüm çalışanlarına, tüm öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum

 

Sinan ÇELİK

Şanlıurfa Merkez

KARAALİ Haşim AÇANAL İ.Ö.O Müdürü