Tarih: 05.05.2010

Samsun Tekke Köy Karışlar Karatuzla İÖO.

Ünal Bey,

Dönem başında  okulum için gerekli olan tamirat ile ilgili çok düşünmüş ve bilgisayarın  başına oturarak acaba ne yapabilirim diye araştırmaya başlamıştım ki Aytaç öğretmenin yazmış olduğu mektubu okudum.

Bundan 7 yıl önce atamam Bitlis’e çıkmıştı ve İzmir’den Bitlis’e uzanan yolculuğum başlamıştı.Gerçekten Aytaç Öğretmenin yazmış olduğu her şeyi bizler de yaşadık ve hala yaşıyoruz. Yokluğun  ve sınırlı imkanların sadece doğuda olduğu kanısı vardı hepimizde. Oysa  ne zaman tayinim Samsun’a  çıktı ki işte o zaman anladım.       

Yokluk insanın  olduğu her yerdeydi. Yokluk her yerdeydi ama imkanları yaratmakta bizlerin elindeydi.İşte bu yüzden çocuklarım için bir şeyler yapmalı onların daha sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerini sağlamalıydım. Günlerce birçok kurum,kuruluş,vakıf,dernek aklıma neresi, kim gelirse başvurdum.

TOVAK’ın sayfasını incelediğimde çok etkilenmiştim. Neden bu okullardan biri de biz olmayalım dedim ve vakfınıza mail attım. Mailli attıktan yaklaşık 2-3 saat sonra  Prof.Dr.Tahir Özgü hocam tarafından  adıma yazılmış bir cevap aldım ve çok şaşırdım.

Nasıl oluyordu ki bu kadar hızlı iletişimi sağlamıştık? Sizlerin bizlere değer vermesi,önemsemesi, işinizi disiplin içinde yapmanızdı…..Neler yapılması gerektiği ve nasıl yapılması gerektiği açıklanmıştı. Evet bir umut doğmuştu .Bütün bu umut ile çalışmaya başladım.Tüm velilere, köylülere vakfınızı ve projeniz imeceyi anlattım.

Sayenizde onların ve birkaç firmanın desteğini aldık. Başta birkaç pencereyi değiştirmeyi düşünürken resimlerde de göreceksiniz 11 adet pencere ve 3 adet tuvalet penceresini değiştirmeyi başardık. Maliyet olarak başlarda çok yüksek bir rakam olması nedeniyle imkansız gibi görünen olay sizlerin ve bizlere güvenerek  destek veren gönüllümüz Füsun Alkan UZUNER Hanım sayesinde gerçekleşmişti.

İMECE projesi okul ile köylü arasında o kadar sıcak bir köprü oluşturdu ki daha neler yapabiliriz diye düşünür olduk.Hatta veli toplantısında bırakın bu seneyi gelecek sene neler yapılabilir onların hakkında konuştuk.Aylardır tuvalet giderlerimizde problem yaşanmaktaydı ve hatta son dönemlerde kullanılamaz bir hal almıştı.

İMECE sayesinde borularımızı değiştirmeyi başardık..Bu hafta tuvaletlerimize su çekilerek lavabo takılacak. Ayrıca bahçe çeşmemiz yeniden düzenlenecek ve hatta öğretmenler odasına bir adet küçük mutfak yapılacak. Bu işleri bitirmek biraz zamanımızı alacak Ama eminim ki sonunda çok güzel işler ortaya çıkaracağız. Yaptığımız çalışmaları zaman zaman sizlerle de paylaşacağız. Dediğim gibi tüm bu çalışmaları sizlerin sayesinde başardık.

Kendi adıma ve köylüm adına İMECE projesinden dolayı TOVAK’a ve çalışanlarına, maddi desteklerinden dolayı da Füsun Alkan UZUNER hanımefendiye tesekkürlerimi sunuyorum.İyi çalışmalar.

 

Banu Başak SÜER