Tarih: 06.04.2011

Samsun Canik Fındıcak İÖO.

Merhaba Ünal  Bey 

Öncelikle İMECE  projesini tekrardan hayata geçiren TOVAK’a teşekkür etmek istiyorum.

Okul  bütçemizin olmayışı köy halkının maddi gelir düzeyinin düşük olması, okul binalarının oldukça eski olması, (özellikle pencere doğramalarının ahşap ve çürümek üzere  olduğundan dolayı kışın sınıfı ısıtmakta çektiğimiz zorluklar, rüzgarlı havalarda bahçedeki toz toprağın olduğu gibi  çürük ahşap doğramalarından içeri girmesi ve eskiyen pencere kepenklerinin çocuklar oynarken üzerine düşmesi vb. gibi nedenlerden pencere doğramalarının değişmesi) ve bunun gibi sayabileceğimiz  sebeplerden dolayı okulumuzun acilen tadilat görmesi gerekiyordu.

İçerisinde bulunduğumuz dönemde yaşam standartlarının giderek iyileşmesi gerçeğinden hareketle, öğrencilerimizin  böyle bir fiziksel yetersizlik içerisinde olmaları gerçekten çok acı ve üzüntü vericiydi.

Geleceğimizin umudu olan çocuklarımıza iyi bir eğitim verebilmek için karşılaştığımız her türlü zorluklar ve güçlüklere rağmen biz köy öğretmenleri  yaşadığımız köylerdeki çocuklara eğitim vermeye devam ediyoruz.

Çalışmalarınıza devam ettiğiniz İMECE projesi kapsamında bizlere göndermiş olduğunuz maddi yardım sayesinde okul pencerelerini yeniledik. Anasınıfı öğrencilerimizin temizlik ihtiyaçlarını sağlamak için lavabo takılmasını sağladık.

Sizlerin desteği ile tüm köylüm birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak okul pencerelerin  değişmesini  sağladık . Bunları gösteren resimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu değişim hareketi sadece bir başlangıçtı. Eminim ki oluşturduğunuz bu İMECE  ruhuyla okulumuzun tüm fiziki eksiklikleri zamanla giderilecek.

Şimdilik bizlerden haberler bu kadar . Mutluluklarımızı kalıcı hale getirdiğiniz ulaşılmaz olarak gördüğümüz ufukları bir adım daha öne getirdiğiniz için öncelikle TOVAK ‘a ve okulumuza  maddi destek sağlayan gönüllümüz Sn. Ali ÜSTAY Bey’e köylüm, öğrencilerim ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Mehmet DÜNDAR

Samsun Canik Fındıcak İlköğretim Okulu

Müd.Yet.Öğr.