Tarih: 01.11.2011

Samsun Atakum Yeşiltepe İÖO.

Okulumuza maddi yardım desteğinde bulunan siz hayırsever imiz Füsun ALKAN UZUNER Hanımefendiye…   

Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı ile yapılan görüşmeler de okulumuzun ve okul lojmanımızın fiziksel şartları ve okulumuzun konumu yetkililere aktarılmış,  maddi yardım talebimiz kendilerine iletilmişti.

Okulumuz Samsun ilinin Atakum ilçesine bağlı olup Atakum’a yaklaşık 40 km.  Samsun’ a ise  yaklaşık  50  km.  civarında  ilçenin   en  son  köyündedir. Okulumuzda   2  öğretmen ve 38  öğrenci  bulunmaktadır. Okulumuzun bulunduğu köyün rakımı yaklaşık 800 m. civarındadır.

Köy merkezinde bulunan okulumuzun ve okul  lojmanımızın  eksikliklerinin İMECE’yle  tamamlanması    yapılan    toplantıda   karara    bağlanmıştı. Ancak   maddi   imkanların   az    olması   boynumuzu    büküyordu.

Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’ndan   gelen   bir  telefon     bizleri    tabiri   caiz  ise       çocuk  gibi  sevindirdi.Ünal beyefendiyle yapılan    telefon    görüşmesi   sonunda   yaramıza    merhem,     derdimize   derman  olmak    isteyen  siz   hayırseverimizin    olduğu  bilgisi  bizlere   müjdelenmişti     ve  yine o görüşme sırasında   bizlere  İMECE’yi uygulamak şartı ile 1500.TL.’lik  bir  katkıda  bulunabileceğinizin  bilgisi   verildi.

Bizler de  köyde   hemen  yeni   bir  toplantı   yaparak  bu    müjdeli   haberi   vatandaşlarımızla   paylaştık. Onlar da   çok  sevindiklerini    ve   siz   hayırseverimize    ve   sizlerle   bizleri    buluşturan     Türkiye    Toplum   Hizmetleri  Vakfı  çalışanlarına  teşekkür     etiklerini   ifade  etiler.

Sizlerin    yapacağı     yardımla     çok  acil  olan okul   lojman   binasının    çürümüş    ahşap    doğramalarının   değişimi  ve  okul   bahçe    kapısının   yapılmasının     doğru  olacağı  vurgulanmış  olup   hemen       piyasa    araştırmalarına   İMECE ile     başlanmıştır.  Alınan   fiyatlar   neticesinde   en  uygun   fiyat veren firmaya doğramalar   geliş  fiyatının da altında olmak üzere    1.000.-TL.’ye taktırılmıştır.Okul bahçe kapısı ise yine aynı koşullarda yöremizdeki demirci ustasına yalnızca malzeme parası olan 650.-TL.’ye yaptırılmış olup, yerine montajı yapılmıştır. Montajlar sırasında köydeki vatandaşlarımızın elbirliği ile ustalarımıza yardımcı olmuş olmaları bizleri memnun etmiş olup, insanlar arasındaki paylaşma duygusunu , ortaklaşa iş yapma becerisini  kısaca insani ilişkileri güçlendirmiştir.

Hayırseverimiz Füsun hanımefendinin km.’lerce uzaktan hiç tanımadığı çocuklara ve insanlara yapmış olduğu bu fedakarlık bizler tarafından hiç unutulmayacak ve insanlara örnek  olarak gösterilebilecek bir davranıştır. Bu örnek davranışından dolayı hayırseverimizi şahsımız, öğrencilerimiz ve köyde yaşayan insanlarımız adına kutluyoruz. 

Hayırseverimizin bu örnek davranışı köyde yaşayan fertler olarak bizleri kamçılamış ve birçok eksiğimizin İMECE usulüyle tamamlanmasını sağlamıştır. Örneğin okul lojman kapısının ve boyasının yöremizdeki hayırseverler tarafından karşılanmasına örnek olup, İMECE çalışmasıyla vatandaşlar tarafından yapılmasına vesile olmuştur.

Sesimize ses veren, dertlerimize derman olmak isteyen ve biz eğitimcilere önem veren geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi yetiştirilebilmesi için bütün imkanlarını seferber edebilecek kadar ince ve onurlu olan siz hayırseverimiz Füsun ALKAN UZUNER hanımefendiye minnettarız. Bu vesile ile veren el ile alan el arasında köprü vazifesi yapan Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı çalışanlarına ve özellikle Ünal beyefendiye teşekkürlerimizi sunar, başarılarınızın devamını dileriz. Allaha emanet olunuz…

Saygılarımızla…    

                                         

Esin İZGİ  Şaban ÖZER

(Yeşiltepe İÖO Öğretmenleri)