Tarih: 02.03.2011

Rize Güneysu Yeşilköy Türkoğlu İÖO.

GÜNEYSU Y.TÜRKOĞLU TOVAK İMECE PROJESİ ÇALIŞMASI

On altı yıllık okulumuzun öğrenci lavabolarındaki kapılarımız eskimişti. Biz okul idaresi olarak bu kapıları yenilemenin yollarını arıyorduk. Okulun sınırlı imkânları ile bütün ihtiyaçlara yetişemiyorduk. Öğrencilerimizin her şeyin en iyisine laik olduklarını düşünüyor, onlar için bir şeyler yapmak istiyorduk. Tam da bu sıralarda okulumuza bir yazı geldi. Yazının özünde TOVAK  “İMECE PROJESİ” kapsamında RİZE’de üç okula bin beş yüz TL’lik yardım yapılacağı duyuruluyordu.

Bu proje kapsamında tüm Türkiye’de her ile ayrılan kontenjan kapsamında yardım yapılacaktı. Yazıyı dikkatle okuduk, şartları araştırdık. Yapılacak çalışma belliydi, vesile bulunmuştu. Nasıl yapalım diye düşünürken bazı arkadaşlardan fikir alalım istedik. Aradığımız kişiler “boş ver, zaten çıkmaz ”, “onunla mı uğraşacağız” gibi sözler saffetti. Bu umutsuz ve moral bozucu sözler bizim kararımızı ve inancımızı etkilemedi. Öğrencilerimizin menfaat ve faydasına olacak bu çalışmayı denemek ve inanmaktan başka yapacak bir şeyimiz yoktu. Belki bizlere bu faydayı sağlamaya çalışan bu vakfın ilgili kişilerine de buna benzer sözler sarf edilmişti. Oysa bu çalışmalara olumsuz bakanların küçük beyni, çalışmaların neticesin büyüklüğünü görmekten acizdi.

Başvurumuzun üzerinden kısa bir zaman geçmişti. Okulumuz arandı ve projemizin kabul edildiği söylendi. Mutlu olduk, boş vermişliğin illetinden kurtulmasının sevincini yaşadık, faydalı olmanın mutluluğunu yaşadık. Hemen ayrıntılarını aldık. Bu çalışmada baştan beri bizimle olan okul aile birliği başkanı Mehmet BÜYÜK’ü, üyelerden Mustafa KIRAL ’ı, Mübin YANIK’ı okula çağırdık. Okulumuzun müdürü Murat ERKAN ve ben okul müdür yardımcısı Metin BOLAT olarak hizmetli Hasan TÜRK’ü de yanımıza alarak toplandık. Olayın gelişimini anlattık, paylaştık; sevincimiz mutluluğumuz arttı.

Hep birlikte yapılacak çalışmaya giriştik. Ölçüleri aldık, siparişleri verdik. Kapılarımız yapıldı ve getirildi. Eski kapıları söktük, yenilerini monte ettik. Fotoğraflar çektik, güle oynaya çalıştık. Bütün işlerin bitişinde ortaya bir şeyler koymuş olmanın haklı gururunu yaşıyorduk.

Bu çalışmayı tüm ülke çapında organize eden Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK)’a ve bu çalışmada maddi yardımlarını bizlerden esirgemeyen Füsun Alkan UZUNER’e okulumuz ve dolayısıyla gençlerimiz adına sonsuz şükranlarımızı sunmayı bir borç bilir teşekkür ederiz.

 

Metin Bolat

Müdür Yardımcı   

Y.Türkoğlu İÖO.