Tarih: 24.05.2011

Muş Merkez Mercimekkale İÖO.

Merhaba Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı,

Öncelikle okulumuzun birkaç ay önceki durumundan kısaca bahsetmek istiyorum. Okulumuzun duvarları size daha önce gönderdiğimiz resimlerden de anladığınız gibi bir okulun duvarlarına yakışmayı bırakın bir okulu anımsatmayacak kadar kirli ve boyasızlardı. 2. kadememizin bulunduğu binalara ait öğrenci tuvaletlerimiz var ancak kullanılamaz durumdaydılar, ve dahası su içecek musluğumuz bile yoktu. Anasınıfımızın bulunduğu bina eski ve küçük bir yerdi, öğrencilerimizin rahat etkinliklerini yapabileceği ve temiz ortamda yetişebileceği bir sınıf profilinden çok uzaktı…

Maalesef ülkemizdeki okullarda istenilen düzeyde bir eğitim ortamı olmadığı için eğitim seviyesi de tabii ki buna bağlı olarak istenilen seviyede olmuyor. Bunda öğrencinin kişisel becerileri, öğretmen kaynaklı ve aile kaynaklı etkenlerin yanında bir de işin ekonomik ve çevre kaynaklı etkenler de etkilidir. Bu durum özellikle biz köy okullarında çok daha belirgin hale gelmektedir.

İşte tam da böyle olumsuz şartlarda siz değerli yardımseverlerin destekleri bizim için adeta bir umut ışığı olabiliyor.  Yaptığınız yardımlar bize maddi katkıda bulunmakla beraber eğitim için bir şeyler yapmak isteyen insanların olduğunu bilmek de bize manevi destek anlamında çok katkı yaptı. Her şeyden önce maalesef köyümüzde çok olmayan/yetersiz olan imece kültürünü biraz daha geliştirdik. Okulumuzun boyasını köyde bulunan askerlerin yardımıyla yapmakla, elektrik ve su tesisatını köyde bu işi bilen insanların yardımıyla yapmakla aslında bir anlamda insanlara imecenin kültürünün, birlikte iş yapma kültürünün ne kadar gerekli ve günümüz şartlarında iyi bir şey olduğunu gösterdik. Gerek okulumuz geneline gerekse birebir birkaç öğrencimize doğrudan ve dolaylı olarak yapılan yardımların bize ulaşmasını sağlamada aracı olarak çalışan siz değerli TOVAK üyelerine sonsuz teşekkür ederiz.

Çocuklarımızın nezih ve uygun bir ortamda eğitim- öğretim etkinliklerini yapabilmeleri için yapılan bu anlamlı yardımın yerine ulaştığını fotoğraflarla göstermeye çalıştık. Kendisini tanımadığımız ama TOVAK’ın aracı olarak bizim okulumuza yardım yapmasını sağladığınız çok değerli Sefer Öztek KASIMOĞULLARI beye de bu anlamlı desteği için kendim, okulum ve bu yardımlardan yararlanan herkes adına çok teşekkür ederim.
 

Yunus Güneş

Mercimekkale İÖO.Müdürü