Tarih: 28.11.2011

Mardin Nusaybin Bahçebaşı İÖO.

Okulumuzun 50. yılında TOVAK’ın yardım eli uzandı.

Bilim ve teknolojinin geliştiği, insanların her gün daha bireysel bir hayata sürüklendiği günümüzde TOVAK unutulmaya yüz tutmuş İMECE gibi eski bir geleneği tekrar hayata geçirmiştir.

Biz Mardin’in Nusaybin ilçesinin Bahçebaşı Köyünde 1962 yılında yapılmış olan İlköğretim Okulunun personeli olarak okulumuzdaki gerek fiziki gerek altyapı ve gerek bakım onarım ihtiyaçlarımızı nasıl gidereceğimizi kara kara düşünürken, karanlıkta ilerlerken ışığın görülmesi gibi TOVAK da bize ışık kaynağı olup yardım elini uzatmıştır. Çünkü sağlıklı ve verimli bir eğitim-öğretimin yapılabilmesinde fiziki şartların ve maddi imkanların önemi oldukça büyüktür.

Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK)’ın yapmış olduğu katkılarla işçiliği ve ustalığı köylüye ait olup okulumuzun kullanılamaz durumda olan tuvaletlerinin altyapısı tamamen yenilenmiş, tuvalet taşları ve fayansları değiştirilmiş, okul bahçesinin olmazsa olmazlarından olan çeşmesi yapılmış, okul kapılarının boyası yenilenmiş, kapanmayan pencerelerin onarımı yapılmış, kırık camlar taktırılmış, musluklar değiştirilmiş ve duvarların bir kısmının boyası yapılmıştır.

Yukarıda sıraladığımız ihtiyaçlarımızın karşılanmasında İMECE Projesini yürüttüğünden dolayı tüm TOVAK çalışanlarına ve maddi desteğinden dolayı Andre DİMİTRİADİS Beyefendiye öğrencilerimiz, velilerimiz ve okul personeli adına çok çok teşekkür eder ve şükranlarımızı sunarız.

           

Saygılar ve sevgiler…

İrfan KAVAK

Bahçebaşı İlköğretim Okulu Müdürü