Tarih: 16.06.2011

Malatya Doğanşehir Çavuşlu İÖO.

Merhabalar TOVAK

Bu mektuba nasıl başlayacağımı, duygularımı nasıl ifada edeceğimi gerçekten bilemiyorum. Çavuşlu köyü ilköğretim okulunda yapılan imece çalışması o kadar onur ve o kadar mutluluk verici ki bu duyguları bir mektuba yazmak gerçekten çok zor. Bugün burada yapılan çalışmanın çavuşlu köyü halkı için ayrı bir önemi vardı; çünkü İMECE çalışması artık eskilerde kalmıştı artık bu tür çalışmalar köylerde pek yapılmamaktaydı, birçok gence imece ne diye sorulduğunda cevap dahi verememekteydi. Bunda haklılardı ne kadar köyde yaşasalar da artık insanların yaşantıları değişmişti.

TOVAK’ın İMECE  projesiyle birlikte bütün köy halkı 7'den 70'e birlikte çalıştılar ve birlikte çalışmanın, birlikte başarmanın ve birlikte üretmenin ne demek olduğunu  bunun vermiş  olduğu hazzı ve mutluluğu tekrar yaşadılar. İMECE çalışmasını tekrar hatırlattığı için TOVAK ailesine Çavuşlu Köyü adına ayrıca teşekkürlerimizi sunuyorum.

TOVAK ailesi sayesinde Çavuşlu Köyü İlköğretim okulunun tuvaletlerini ve lavabolarını yeni baştan inşa ettik. Şu anda öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm köy halkı büyük mutluluk içinde çünkü 50 yıllık eski püskü kullanışsız ve sağlıksız tuvalet ve lavabolardan kurtuldular ve sağlıklı, tertemiz, kullanışlı tuvaletleri ve lavaboları oldu. TOVAK ailesinin uygulamış olduğu İMECE projesi sayesinde Türkiye’de ne kadar büyük işlerin yapıldığını görüyoruz,  belki bu işler bazıları için küçük gelebilir ama bizler için çok büyük işler. Buradan açıkça görünen eğitime gönül veren insanların imece sayesinde ne kadar büyük işlere imza attıklarıdır.

Tüm TOVAK ailesine ve katkıda bulunan tüm hayırseverlere, TOVAK çalışanlarına, Çavuşlu köyü adına ve Çavuşlu ilköğretim okulu adına saygılarımı sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunarım.

Çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını dilerim hoşçakalın...

 

Hacı Kıran

Müd. Yet. Öğr.                                                                               
Çavuşlu Köyü İlköğretim Okulu