Tarih: 08.12.2010

Konya Kadınhanı Beykavağı İÖO.

Çok değerli TOVAK,

Beykavağı İlköğretim okuluna atandığımda eksikleri nasıl tamamlarım diye düşünmeye başladım. Birçok yerden yardım istedim ümidimi yitirdiğim anda  Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK)’tan  cevap geldi…

Okulun tuvaletleri yıkık  durumdaydı .Okulun da eksikleri vardı ancak tuvaletler  öncelikliydi artık kullanılamaz durumdaydı. TOVAK’a mektup  yazdım, 6 aylık hamileydim ve doğumdan önce halletmek istiyordum, Ünal bey müjdeyi verdi okulumuza yardım çıkmıştı. Çocuklarıma müjdeyi verdim tek istediğim onların hak ettikleri gibi bir ortamda okumasıydı.

Yardım çıktığı haberi köyde ve okulda sevinçle karşılandı. Herkese duyurmuştum köylü de yardım için hazırlardı. Herkes çocuğunun daha iyi ortamda okumasını ister onlar benim de çocuklarımdı, en güzel şartlarda okumalıydılar. Bunu gerçekten gördüm tuvaletlerin onarılması bile onların okula ilgilerini değiştirdi, sadece öğrencilerim değil köy halkı da okulla daha çok ilgilenmeye başladı aslında bu kadarını beklemiyordum. Şunu da belirtmeliyim ki TOVAK’tan  yardım aldığım günden bu yana en mutlu günlerimi yaşıyorum. Mutluyum çünkü çocuklarım mutlu, velileri daha yakından tanıdım, yardımsever insanların olduğu ülkede yaşıyorum, emek harcamak, güven vermek, sevmek ve paylaşmak  kelimelerine hayatımda yer verdim.

Köy muhtarı Nazmi beyin destekleriyle  okulumuzun eksikleri belirlendi. TOVAK’ın desteği  ile malzemeler temin edildi. Tuvaletlerin kapı ve pencereleri takıldı. Ardından köy halkı, okul personelleri ile duvarlara sıva yapıldı dökülen çatı onarıldı. Son olarak da boyası yapıldı.

Öğrencilerim sayenizde daha güzel çevrede okuyacak. Onlar geleceğimizin umudu en iyi ortamda yetişmeyi hak eden ülkemin çocukları. ATATÜRK diyor ki’’Öğretmenler her fırsattan istifade ederek halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır.’’ TOVAK’a  bunu sağladığı için teşekkürü borç bilirim, bundan sonra beni de TOVAK’ın gönüllüsü sayarsanız minnettar olurum yapabileceğim her türlü yardımda gönüllü olarak sizinle hareket etmekten onur duyarım. Son olarak okulumuzun tuvalet yapımı için  maddi destek sağlayan  İstanbul Suadiye Rotary Kulubü’ne,TOVAK’a ve çalışanlarına gönülden teşekkür ederim..

İlknur SARIKAYA

Beykavağı İlköğretim Okulu Kadınhanı/KONYA