Tarih: 07.08.2010

İzmir Çeşme Ovacık İÖO.

Sayın Betül ARTAM, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı ve Sevgili Ege Üniversitesi Eğitim İçin El ele Grubu Gönüllüleri;

Bildiğiniz üzere, Haziran başı İMECE projemizi gerçekleştirebilmek için ilk adımı attık. İdari ve dönemsel olarak zorluklarla karşılaştık fakat bugünkü mektubum başarımızın noktasıdır. Kısaca bahsetmek gerekirse, öncelikle okulumuzda ki eksikler belirlendi ve fizibilite çalışması yapıldı. Köy muhtarı, İlçe Milli Eğitim ve idari merkezlerden gerekli izinler alındı. Ardından desteğiniz ile gerekli malzemeler temin edildi. Köy halkının, okul personeli ve gönüllü üniversite öğrencilerinin desteğiyle projeyi bir buçuk aya yayarak sonlandırmış bulunuyoruz.

Okulumuzda anasınıfı tuvaletinin tefrişi, boyanması, kapılarının, lavabo ve havlulukların takılması ile okul dış cephe, giriş parmaklıklar, sıva, boyama işleri ve engelli rampası yapıldı. Çağdaş , başarılı , uygar , kendini ifade edebilen , Atatürk’ün izinden ayrılmadan  ülkesini daha medeni ufuklara götürebilecek yavrularımızın daha iyi eğitim alabilmesi için bu eksikleri tamamlamamış bulunuyoruz.  

Şimdi okulumuz daha temiz , daha güzel. Öğrencilerimin eğitim yuvalarına baktıklarında yüzlerindeki gülümsemeleri , gözlerindeki ışıltıyı görebiliyorum şimdiden.

Tüm bu faaliyetlerin gerçekleşmesi için yardım elini bize uzatan hayırseverimiz Sayın Betül ARTAM’a , unutuldu derken İMECE usulünü tekrar canlandırmayı başaran TOVAK’ a sonsuz teşekkürler. Ayrıca günümüz gençleri sorumsuz diyenlerin yüzünü kara çıkaran , ne kadar farklı , sorumluluk sahibi ve bilinçli olduklarına şahit olduğum Ege Üniversitesi Eğitim İçin El ele Grubu Gönüllü Öğrencileri … Elinize , emeğinize , yüreğinize sağlık.

Eğitim için daima el ele olmak dileğiyle…

 

Eyüp YILDIZ                                                                                                             

Okul Müdürü