Tarih: 12.05.2011

İst. Sultangazi Hamit Süreyya Eremsel İÖO.

MUTLULUĞUN BÖYLESİ

Merhaba Ünal Bey,

TOVAK'ın destekleriyle devam eden okulumuzdaki çalışmalarla ilgili gelişmeleri bildirmekten sevinç duymaktayım. 

Yapılan çalışmaların bu dönem aşamasında olanlar tamamlanmıştır. TOVAK aracılığıyla okulumuzda yapılan çalışmaların tamamı bitirilmiştir. Bununla ilgili çektiğimiz fotoğrafları size ulaştırmaya çalışacağım.  

Bu kadar zaman zarfında yapılan çalışmaları kısaca anlatmak istiyorum.

1- Sultangazi ilçe Belediyesi’nden prefabrik binamızın önüne döşenmesi için taş ayarlandı. Belediyeye ait araçlarla taş, kum ve çimento getirildi.

2- Prefabrik bina girişine gönüllü veliler ve belediye çalışanlarıyla 45-50 metre uzunlukta kanal döşemesi yapıldı.

3- Belediye işçileri, okul aile birliği üyeleri ve vatandaşların katılımıyla bahçe düzenlemesi yapıldı, bahçeye belediyeden sağlanan fidanların dikimi yapıldı.

4- Okulun kazan dairesi ile Ana binanın irtibatını sağlayan ısınma ve kullanma suyu borularının olduğu kanalın üzerine metal kapak yapılarak takılması sağlandı.

5- Okulun arka ve yan yönleri temizlenip boyandı.

6- Kazan Dairesinin dış boyası yapıldı.

7- Okulun çevre duvarı okulun rengine uyum sağlayacak renkte elde edilen boyalarla boyanması sağlandı.


Bundan 10 ay önce dış görünüşü çok kötü olan okulumuzun yaz döneminde ön tarafın boyanmasıyla bir nebze değişen okulumuz, özellikle sizlerin, mahallemizde yaşayan insanların ve belediyenin katkılarıyla her yönü boyanmış, tamiratları yapılmış olarak tertemiz boyanmış okullarının duvarında gözümüzün rahatsız olmayacağı hoş görüntü oluşması sağlanmıştır.

Prefabrik binanın girişi her yağmur yağdığında suyun içeri girişi öğrencileri dolayısıyla bizleri çok huzursuz ediyordu. Sizlerin öncülüğü, belediyenin katkısı, Okul Aile Birliğimizin desteği ile kanal yapılarak, yağmurun yağmasında suyun akışı sağlanarak büyük bir sıkıntıdan kurtulmamıza aracılık yaptınız.

Teneffüslerde boşlukla bahçeye bakan gözler artık heyecanla teneffüsleri bekleyecek. Bunca güzelliğe vesile olan TOVAK ailesine, maddi desteklerini esirgemeyen İstanbul Suadiye Rotary Kulübü, okulum adına ve çocuklarına tertemiz bir eğitim ortamı oluşturma gayretinde olan sizlere, mahalle halkımıza Okul Aile Birliği üyelerimize, tüm çocuklarımız adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.


Saygılarımla.....                                                Osman Ali ODABAŞI

                                                                                Okul Müdürü