Tarih: 08.03.2011

Giresun Dereli Şehit Basri Apaydın İÖO.

Sayın TOVAK Yetkilileri,

Okulumuzun B blok öğrenci tuvaletleri gerçekten kullanılamayacak şekilde idi. Her seferinde bir şeyler yapmak istiyorduk. Fakat elimizde bulunan imkanlar sınırlı olup işin içinden çıkamıyorduk. Bir gün okulumuza Dereli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden bir yazı geldi.Yazıyı okuduk inceledik tam bize göre bir proje olduğuna inandık ve okul Aile birliği başkanımız ile paylaştık.Öğrenci velilerimizin bu duruma yaklaşımı nasıl olur diye sorduk .O da bize herkesin böyle elini taşın altına sokarsa bir şeyler yapabileceğini bize söyledi.Gerekli yazışmaları yaptık ve resimleri çektik,  gerekli yerlere yolladık.

Doğrusunu söylemek gerekirse hiç umudumuz yoktu. Çünkü Giresun’da 8 okula yardım yapılacaktı. Ama bir gün bizi TOVAK yetkilileri arayıp sorduğunda mutluluğumuz iki kat arttı. Hemen işe koyulduk ve gerekli çalışmalara başladık. Bize yardımcı olacak köy halkını çağırdık, güzel bir planlama  ve çok güzel mutlu neşeli bir ortamda çalışarak İMECE projesini elbirliği ile tamamladık.

Bu projeyi tekrardan hayata geçirip organize eden Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK)’A ve bu çalışmada maddi yardımlarını bizlerden esirgemeyen destekçimiz Sn. Füsun Alkan UZUNER’e, okulumuz, velilerimiz ve çok değerli varlıklarımız çocuklarımız  adına sonsuz şükranlarımızı sunmayı bir borç bilir teşekkür ederiz.

 

Ünal YILMAZ

Şehit Basri Apaydın İlköğretim

Okulu  Müdürü