Tarih: 31.05.2011

Çanakkale Biga Kocagür İÖO.

KOCAGÜR İLKÖĞRETİM OKULUNDAN TOVAK’A MERHABA

Zorluklar, imkansızlıklar, yetersizlikler insanın yaşama, gelişme ve üretme azminin anahtarlarıdırlar. İnsan  bu zorluklar, imkansızlıklar ve engelleri aşabildiği sürece mutlu olan bir varlıktır.Başka bir ifadeyle zorlukları aşabildiği ölçüde insandır.

Zorlukların, imkansızlıkların insanı hayatın her yerinde bulacağı bir gerçektir. Bizim hâlen yaşadığımız eksikler ve zorluklar bizi Kocagür İlköğretim Okulu’nda buldu, bir başka ifadeyle biz o zorlukları aşmaya talip olduk. Herhangi bir zorluğun üstesinden gelmek bilindiği üzere insanı yıldırıp vazgeçirme potansiyelini de beraberinde taşır. Biz Kocagür İlköğretim Okulu olarak bu zorluk ve eksiklikleri bizi geliştirecek ve farklı çözüm seçeneklerine yöneltecek basamaklar olarak algıladık ve öylece değerlendirdik.

Okulumuzu köy okulu ve taşımalı sistemle eğitim-öğretime devam etmektedir. Köy okulu olması bile takdir edersiniz ki birçok zorluğu beraberinde getirmektedir.

Herhangi bir okulumuzun kapısı aynı zamanda hayata açılan bir kapıdır. Bin bir özenle bir çiçek titizliğiyle yetiştirilen öğrencilerimiz o kapıdan girip çıkarlar hayata, ışığa o kapıdan ulaşırlar. Acıyı, tatlıyı ilk o kapıda tadarlar. Okulumuzun kapısındaki küfleri ve çürümüşlüğü giderecek yani bize kendi kapısını aralayıp yardım edecek birini aramaya koyulduk. Bu arayışımız sonuç verdi. Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı  İMECE projesi  sayesinde kapımızı onarma imkanı bulduk. Böylece çocuklarımızın okul kapısı bu proje sayesinde yenilendi ve güzel bir görünüme kavuştu.

İnsanın hiçbir noktada umutlarını tüketmemesi gerektiğini bir kez daha anladık. İMECE sözcüğü Sosyal Bilgiler ve Hayat Bilgisi ders kitaplarından çıkıp karşımızda ete kemiğe bürünmüştü, bunu her adımda görüyorduk.

Kapı okulun hayata açılan kısmıydı, biz bu eksiğimizi bu projenin yardımlarıyla gidermiştik. Sırada kapı gibi önemli olan okulumuzun bina duvarındaki aşınma söz konusuydu. Okulun kapısı hayata açılan kapıysa eğer bina duvarları da hayatta kalmasını, ayakta durmasını sağlayan en önemli unsurdu.

Ancak bizim hayatı ayakta tutacak duvarlarımız boyasız ve aşınmıştı. Özellikle kuzey cephesindeki duvarımız çok yıpranmıştı.Bu anda yine imdadımıza İMECE projesi yetişti. Kapımızın onarılmasıyla başlayan yenileme ve tadilat faaliyeti duvarın boyanmasıyla devam etti.

İMECE sözcüğü sözlüklerden çıkıp gelmiş karşımızda vücut bulmuştu. Bu vücut Füsun Alkan UZUNER hanımefendinin eliyle bize ulaşmıştı.İMECE projesinin bu elini minnet ve şükran duygularıyla sıktık.

Bu vesile ile maddi desteklerinden dolayı Füsun Alkan UZUNER hanımefendiye , bu projeyi tekrardan yaşatan Türkiye Tolum Hizmetleri Vakfı’na ve bu Vakfa gönlünü, emeğini veren herkese sonsuz teşekkürü bir borç biliriz.

Daima var olunuz.

 

Celal Avcı

Kocagür İlköğretim Okulu Müdürü