Tarih: 16.05.2011

Burdur Merkez Gökçebağ İÖO.

Değişimin Mimarlarına,

Okulumuz sizlerin yardımından önce maddi imkansızlıktan dolayı yenilenemeyen ve zamanında kanalizasyon eskikliğinden dolayı okul dışına yapılmış, zamanla yıpranmış, sıvaları dökülmüş, tuvaleti; kullanılmaz hale gelmiş sınıf panoları ve daha nice eksiklikleriyle eskimiş, yorgun bir görünüme sahipti. Bu durum bizlerin okula gelme isteğini de olumsuz etkiliyordu. Çünkü bir okulda öğretmenlerin iyi ders anlatması kadar, okulun iç ve dış güzelliği, imkânları da öğrencilerin okula gelme isteğini, dolayısıyla başarısını etkiler.

Okulumuzda durum böyleyken değişimler başladı. Bu değişimler, yenilikler beni ve arkadaşımı heyecanlandırdı, mutlu etti. Bu yeniliklere vesile olanları sorduğumuzda öğretmenlerimiz sizlerin adını verdi. Bunları duyunca, sizlere bu teşekkür mektubunu yazmaya karar verdim. Çünkü, sizlerin sayesinde okulumuz güzelleşti ve güzelleşmeye devam ediyor.

Yaptığınız yardım sayesinde öncelikle tüm sınıflarımızın panoları yenilendi. Bu sayede, çalışmalarımızı rahatça sergiledik. Tuvaletlerimize asma tavan, lambiri döşendi. İçi-dışı tekrar boyandı. Dış yüzeyine resim öğretmenimiz eşliğinde öğrenci arkadaşlarımız tarafından resimler çiziliğ, yağlı boyayla boyandı. Alt kısmına kalebodur ve karolar döşendi. Şimdi tuvaletlerimiz renkli, cıvıl cıvıl, pırıl prıl bir hal aldı. Anasınıfımıza lavabo yapıldı. Şimdi anasınıfı öğrencileri sınıflarında ufak ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılıyorlar. Okul bahçemize 160 m2 civarında alan çim ekmek için hazırlandı. Yakında yemyeşil bir bahçemiz olacak sayenizde.

Bütün bu yenilik ve güzellikler bizleri mutlu etmenin yanında, okula daha istekli gelmemizi sağladı. Ben Gökçebağ İ.Ö.Okulu öğrencisi olarak, bu takdire değer davranışınızdan dolayı sizlere özendim. İleride iyi yerlere gelirsem, ben de sizin gibi davranmayı; camilere okullara, köylere vb. yerlere yardım etmeyi hayâl ediyorum.

Mektubuma burada son verirken, Sayın Ali Haydar Üstay Bey ve TOVAK ailesi’ne kıymetli yardımları için kendim ve arkadaşlarım adına tekrar tekrar yürekten teşekkür ederim.

 

Fatma ÖZMEN

8-A          197