Tarih: 24.05.2011

Bolu Mudurnu Zafer Türk İÖO.

Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’na

Bolu ili, Mudurnu İlçesi, Samat köyünde bulunan Zafer Türk İlköğretim  Okulu’nda İMECE PROJESİ  kapsamında okulun istinat duvarlarının iyileştirilmesi planlanmış  fakat mevsim şartlarının olumsuz olması sebebiyle, çalışmaların Temmuz-Ağustos aylarında yapılması, istinat duvarının iyileştirme çalışmalarını okulumuzun banisi Zafer Türk ‘ün üstlenmesi sebebiyle İMECE projesi çalışmalarımızı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlileri Doç. Dr. Zeki ARSAL ve Öğretim Görevlisi İlknur KARAGEYİK’in görüşleri doğrultusunda okulumuzun iç mekanları, salonlar, kapılarda sanat yoluyla eğitim çalışmaları yapılmış olup; proje kapsamında üniversitenin Resim Bölümünden 48 öğrenci boyama çalışmalarında görev almıştır. Üniversitenin Psikolojik Danışma ve  Rehberlik Bölümü’nden  7 öğrenci, Türkçe Bölümü’nden 2 öğrenci okul kütüphanesinin düzenlenmesi çalışmalarında görev almışlardır.             

Yapılan çalışmalara köy halkı, veliler, okul idaresi de katkıda bulunmuşlardır. İstinat duvarı çalışmalarında da bu projeye yine destek vereceklerdir.

Yapılan çalışmalar öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz tarafından çok beğenildiği, eğitim-öğretime olumlu etkileri olacağı düşünülmektedir. Elimizde yeteri derecede boya malzemeleri bulunmaktadır. Yardımın kalan kısmını da  istinat duvarı iyileştirme çalışmalarında kullanacağız. Bu çalışma  yapıldığında üniversite ile birlikte istinat duvarı güzelleştirme  çalışmalarına devam edilecektir.

TOVAK İMECE projesi kapsamında okulumuza destek veren Ali Haydar ÜSTAY Bey’e, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’na ve çalışanlarına öğrenciler, öğretmenler, veliler ve köy halkı olarak teşekkür ve şükranlarımızı sunarız.                                                                                                

Afer  YILMAZ

Zafer Türk İlköğretim Okulu Müdürü