Tarih: 05.04.2011

Bingöl Genç İnönü İÖO.

Kıymetli TOVAK Ailesi,

Ben Mehmet ARSLAN, okul müdürüyüm. 2010-2011 eğitim öğretim yılının birinci döneminin son haftalarıydı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bir telefonu ve akabinde telefonlarıyla bu projeden(İMECE) haberdar olduk. Bu haberi alır almaz uzun zamandır zihnimi kurcalayan, görünce moralimi bozan(öğrencilerimin bu ortamda yaşamaları) lavabolarımızın modern bir görünüme kavuşması için çalışmalara başladık.

Hemen zaman kaybetmeden okulumuz beden eğitimi öğretmeni Alper BALTA’dan bu durumumuzu gösterir fotoğrafların çekilmesi için rica da bulundum. Sağ olsun hiç zaman kaybetmeden aynı gün içinde bu işlerimizi halledip durumuzu gösterir belgeleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla sizlere ilettik.

Sizlerin bize ulaşmanızı bekledik ve Ünal Bey’in telefonuyla mutlu olduk. Çalışmalarımıza başladık. Mahalle muhtarımız, okul aile birliği başkanımız ve de öğrenci velileriyle birlikte piyasa araştırması yapıp gerekli malzemenin iyisini ve ucuzunu bulmaya çalıştık bulduk da. Bu işin ustası öğrenci velimizle birlikte lavabolarımızı sayenizde modern bir görünüme kavuşturduk. Muasır medeniyetler seviyesine ancak eğitimle ulaşabiliriz. Öğrencilerimiz, insanlarımız her şeyin en iyisine layıktırlar.

Ekonomik durumu iyi olan yurttaşlarımızın eğitime vereceği bu tür desteklerle hayal ettiğimiz medeniyetler seviyesine ulaşabiliriz. Elbette ki alınan eşyalar, donatılan sınıflar, yapılan fiziksel düzeltmeler zamanla yıpranacak, kullanılacaktır. Yıpranmasın, kırılmasın diye öğrencilerimizden uzak tutarsak teknolojiyi yabancısı kalırız. Yabancısı olduğumuz şeylere düşmanlık da besleriz. Malumunuz küçük bir Anadolu ilçesinde ikamet etmekteyiz. Köy ile şehir kültürünün harmanlandığı küçük bir yerleşim yeri. Eğitime aktaracağımız bu tür imkânlarla şehirleşme kalitesini artırabiliriz. Arttıracağımız şey medeniyettir, insana değer vermektir.

Yukarıda bahsettiğimiz kutsal mesleği yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Görevimizin sorumluluk ve bilincindeyiz. Ne kadar kutsal bir mesleği yaptığımızın farkındayız. Bu sorumluluk ve azimle çalışmaktayız.

Bu aşamada yanımızda olan TOVAK Ailesine ve Değerli Ali Haydar ÜSTAY beye yapmış olduğu maddi destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla…

Mehmet ARSLAN
Bingöl-Genç İnönü İlköğretim Okulu Müdürü