22
İMECE ateşi Ortataşlı’da

 

İMECE heyecanı bir an olsun eksilmeden devam ediyor. TOVAK, Siverek Ortataşlı İlköğretim Okulu’ndan gelen çağrıya kulak verdi ve gönüllülerinin desteğiyle harekete geçti.

Öğretmen Uğur Öz’ün talebinden okulun en önemli eksiğinin ihata duvarının onarılması işi olduğu belirtildi ve bu istek üzerine TOVAK gönüllüsünden gelen yardımla ihata duvarının yapımı için malzeme alımına başlandı.

 

 

Ders saatleri dışında öğretmen Uğur Öz, ve öğrenciler taş taşıyarak, köy halkı da duvarı örerek, İMECE’yi  hep beraber okullarında uygulamaya başladılar.

Bu projede onarım işlerinin maliyetini Sn. Tümerkan Altuğ üstleniyor.

Ülkenin dört bir yanında İMECE ruhunun yanan ateşi Siverek Ortataşlı’yı ısıtmaya başladı.Heyecanla, aşkla  süren İMECE  ateşi daha çok yol alacak.

Bu projede onarım işlerinin maliyetini Sn. Tümerkan Altuğ üstleniyor.

Öğretmen Uğur Öz’den gelen mektubu aşağıda okuyabilirsiniz.

TOVAK Ailesine merhabalar...


2007 yılında Ş.urfa Siverek Ortataşlı İ.Ö.O.'na atandım. İzmir'den Şanlıurfa' ya gidecektim.Siverek'e geldiğimde zor da olsa köyüme ulaştım. Okulum Siverek'in en uzak köylerinden birindeydi. 
 

Yaşlı okulumuzun beni bekliyordu. Camları kırılmış,çatısı yıpranmış,susuz,boyasız,bahçesi duvarsız ... Okulu ilk gördüğüm de doğrusunu söylemek gerekirse çok kötü oldum. Ama yılmamalıydım. İlk önce çatısını imkanlarımla aktardım. Okulun içini ve dışını boyadım. Devletimizin köyümüze kurduğu sondaj şebeke suyunu okulumuza bağladım. Yardım kuruluşlarından gelen kitap yardımlarıyla sınıfımızın kütüphanesini kurdum.Artık okulumuz gençleşmeye başlamıştı. Öğrencilerimizle beraber artık okulumuz cıvıl cıvıl olmuştu.


Okulumuzun bahçesine ağaçlar dikmiştik; ama okulumuzun bahçe duvarı olmadığı için ağaçlarımız yaşamadı.

Artık duvarı  yapmamız gerekiyordu.Ne yaptıysam duvar için gereken yardımı bulamadım. Ve sonunda TOVAK-İMECE projesini gördüm.TOVAK'a başvurdum. Ünal Hocam benimle iletişime geçti.Gereken yardımı yapacaklarını söyleyince çok mutlu oldum.Bunu duyar duymaz köylümüze durumu anlattım. Onlar da okulumuz için çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Artık bahçe duvarımız için İMECE çalışmalarımız başlamış oldu.

 

Okulumuzun bahçe duvarını büyük taşlarla yapacaktık.Köylülerimiz sırayla traktörlerini taş taşımak için çalıştırdılar. Köylülerimizle beraber 30 römork taş taşıdık. Taşları düzeltip, duvarımızı oluşturmaya başladık. 10 günde düzeltiğimiz taşlarla okulumuzun duvarını ördük.Sıvası için 1 kamyon beyaz kum,çimento;duvarın teli için demir direkleri,teli ve bahçe kapısını getirdik.  İmece çalışmamıza  ;Kaymakamlığımız Diyarbakır'dan 1 kamyon siyah kum göndererek destek oldu. Okulumuzun sıvasını yaptık.  Demir direklerini diktik. Çalışmalarımızın çoğu bitti. Bu hafta duvarın telini çekip, kapısını takınca artık bizimde  bahçe duvarımız olacak.Bu çalışmayla; İMECE ruhunun hala Anadolu insanımızda olduğunu görmek, beraberce bütün zorlukların üstesinden geldiğimizi  görmek beni çok mutlu etti.
 

TOVAK ailesine ve bütün yardımseverlere İMECE  ruhunu tekrar alevlendirdiği ve bize yardım ettikleri için çok teşekkür ederim.
 
Uğur ÖZ

 

Tüm Bültenler